24.3.17

«Μπλόκο» στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

Όχι «στα γραφεία μίσους» λένε οι Χανιώτες, οι οποίοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία γραφείων της Χρυσής Αυγής, στα Χανιά. Η συγκέντρωση διοργανώνεται από την κατάληψη Rosa Nera και είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 25 Μαρτίου το απόγευμα, στη Λεωφόρο Σούδας, στον κόμβο για Χρυσοπηγή.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:
Το νεοναζιστικό κόμμα επιχειρεί να ανοίξει γραφεία στα Χανιά – Να μας βρουν απέναντι!
Σε μια περίοδο που οι μιλιταριστές και ο στρατός αναζητούν πάλι πολιτικό ρόλο και ανακοινώνουν «θερμά επεισόδια πολέμου», οι νεοναζί της χιτλερικής αυγής ψάχνουν κι αυτοί το ρόλο τους. Κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει το νεοναζιστικό κόμμα και οι ψηφοφόροι του.
Πρόκειται για οπαδούς ρατσιστικών θεωριών που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερες και κατώτερες βιολογικά φυλές. Σεξιστές, που θεωρούν πως η θέση της γυναίκας είναι βιολογικά και κοινωνικά  κατώτερη.
Eίναι αντισημίτες, οπαδοί των κρεματορίων και θαυμαστές του Άουσβιτς. Οι κύκλοι τους συνδέονται με τις μαφίες της παραοικονομίας.
Είναι ομοφοβικοί και εχθροί των κοινωνικών και των εργατικών κινημάτων. Καθώς έχουν οπαδούς, πελάτες και ψηφοφόρους στα αστυνομικά τμήματα, οι χιτλεραυγήτες επιτίθενται συχνά με τις πλάτες ρατσιστών μπάτσων και έχουν δολοφονήσει τον αγωνιστή Παύλο Φύσσα και  το μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.
Η προσπάθειά τους να ανοίξουν γραφεία μίσους στα Χανιά θα μας βρει απέναντι.
Αντιφασιστική συγκέντρωση στη λεωφόρο Σούδας, στον κόμβο για χρυσοπηγή (Καλυκάς), Σάββατο 25 Μαρτίου – ώρα 17:00

Από efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.