7.3.17

Ο Κουκούτσης, η Χρυσή Αυγή και μια ωραία ατμόσφαιρα…

Σχόλιο από το Antinazi zone
Σάββατο 4 Μαρτίου ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης κάνει δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.
Σε δημόσιες δηλώσεις του στο Best tv εξηγεί τους λόγους αποχώρησής του λέγοντας:

«…Παρ’ όλες όμως τις καλές προθέσεις της φυλακισμένης τότε ηγεσίας, στο διάβα του χρόνου στο κίνημα παρείσφρυσαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες απομεινάρια του πάλαι ποτέ "κατεστημένου" οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος.
Τούτες τις στιγμές η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ένα άτι που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια….κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια. Το κάνουν αυτό γιατί αν φτάσει η Χ.Α εκεί ψηλά, εκεί που της πρέπει, αυτοί θα φανούν λίγοι…. Από την στιγμή που ένοιωσα αδύναμος και απομονωμένος απέναντι σε όλα αυτά τα βαρίδια κρίνω ότι ηθικά δεν μπορώ να βρίσκομαι δίπλα τους και επέλεξα να αποχωρήσω. Άλλωστε στην αξιοπρέπεια και στην τιμή δεν χωράνε ζυγαριές...
Παρ’ όλη λοιπόν την πίκρα μου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο κίνημα, στον αρχηγό, στα αδέλφια μου της Κ.Ο, σε όλους αυτούς τους άοκνους επιστήμονες που εργάζονται εξαντλητικά στο κόμμα αλλά κυρίως σε όλον αυτό τον λαό που αγκάλιασε το κίνημα .
Υ.Γ Για αυτούς που θα μου προσάψουν ότι δεν παραδίδω την βουλευτική έδρα ένα έχω να πω…..συνελήφθην ως βουλευτής και θα δικαστώ ως βουλευτής…".

Η μόνη αντίδραση από την Χρυσή Αυγή είναι  2 tweets όπου ο Χρήστος Παππάς γράφει σχετικά με τον Κουκούτση: «Προσοχή! Πάντα να φτύνετε τα …κουκούτσια» και «Σιγά σιγά και έτσι κι αλλιώς, αυτοίασις από τα καρκινώματα! #φτου_σου_ξεφτίλα#»

Με καθυστέρηση 2 ημερών, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου, η Χρυσή Αυγή βγάζει μια - σεμνή και ταπεινή για τα δεδομένα της - ανακοίνωση που λέει τα εξής:
«..Όσον αφορά την ανεξαρτητοποίηση του Βουλευτή Κουκούτση, απλώς έχουμε να πούμε ότι ο καθείς κάνει τις επιλογές του, για τους δικούς του λόγους. Όμως, υπάρχει μία ρητή δέσμευση, που υπογράφει κάθε υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος, στην «Δήλωση Αποδοχής Υποχρεώσεων Μελών Κοινοβουλευτικής Ομάδας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή», στην οποία ορίζεται ότι:
«Σε περίπτωση αποχώρησης ή διαγραφής  μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου, δεσμεύομαι από τον λόγο της τιμής μου πως θα παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα και θα επιστρέψω την έδρα στο κόμμα και τους ψηφοφόρους του»
Από κει και πέρα οποιοδήποτε άλλο σχόλιο περιττεύει, πραγματικά.»

Όταν σε φτύνουν και νομίζεις ότι βρέχει….

Όλα αυτά έχουν σημασία γιατί αφορούν ένα νεοναζιστικό κόμμα, που ήρθε τρίτο στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που το ψηφίζουν 500.000 άτομα και κτίζει την επιρροή του στα ψέματα της ηθικής, της φυλετικής ανωτερότητας, του αγνού εθνικισμού, της σεξιστικής μαγκιάς, του αντισυστημικού και αντιμνημονιακού λόγου.

Και συμβαίνουν σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με το προσφυγικό δράμα, όπου οι νεοναζί θέλουν να αξιοποιήσουν το αντιδραστικό ρεύμα πολιτικών όπως ο Τραμπ, ο Βίλντερς, η Λεπέν, ώστε να καλύψουν αυτοί το τεράστιο πολιτικό κενό που υπάρχει και στην χώρα μας ιδιαίτερα μετά την δίχρονη εμπειρία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χρυσή Αυγή είναι φανερό ότι αντιμετωπίζει 2 βασικά προβλήματα.

Το ένα αφορά την στρατηγική της ώστε να πετύχει το άλμα από τα μονοψήφια στα διψήφια ποσοστά. Αυτό μπορεί να γίνει με λογικές ταγμάτων εφόδου, σβάστικας, ναζιστικών προταγμάτων κοκ; Ή μήπως χρειάζεται να γίνουν πιο mainstream ακροδεξιοί ακολουθώντας το μοντέλο των ναζί με γραβάτα τύπου Λεπέν και Βίλντερς ώστε να φτάσουν στο σημείο να διεκδικήσουν ακόμα και την εξουσία; Όσοι από το κατεστημένο προτείνουν την εκδοχή της πιο σοβαρής Χρυσής Αυγής αυτό ακριβώς έχουν στο μυαλό τους.

Το δεύτερο πρόβλημα αφορά την πίεση που προκαλεί η έκβαση της εξελισσόμενης δίκης που πλέον έχει μπει στην τελική της φάση αυτή της εγκληματικής οργάνωσης που αφορά ολόκληρη την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Και εδώ είναι ανοικτό το ζήτημα του μέχρι που θα φτάσουν οι καταδικαστικές αποφάσεις; Θα ξεμπερδέψουν με την καταδίκη ενδιάμεσων στελεχών τύπου Ρουπακιά, Πανταζή, Πατέλη και το πολύ πολύ μέχρι τον Λαγό; Ή θα πάνε και παραπάνω;

Η προφανής έλλειψη συμφωνίας στα παραπάνω είναι που προκαλεί γεγονότα τύπου Κουκούτση.

Ο Κουκούτσης δεν είναι Μπούκουρας ή Αλεξόπουλος. Ήταν εκ των έμπιστων στελεχών του Μιχαλολιάκου και 20 χρόνια χρυσαυγίτης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος στην δήλωσή του:
«…Είχα την τύχη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 να είμαι ένας από αυτούς που τους δόθηκε η ευκαιρία να εντρυφήσουν σε αυτές τις ιδέες(σημ. εννοεί τις εθνικιστικές). Το 2011(εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης) και το 2012 (Εθνικές εκλογές) ο γ.γ του κινήματος μου έκανε την τιμή να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια και να εκλεγώ βουλευτής ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ μέχρι σήμερα.»

Δεν μπορεί να είναι τυχαία η στιγμή που αυτός ο αμετανόητος χρυσαυγίτης φτάνει να αποχωρεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής αφήνοντάς την τέταρτη στο κοινοβούλιο μετά την Δημοκρατική Συμπαράταξη(ΠΑΣΟΚ) σε μια στιγμή που οι 2 τελευταίες δημοσκοπήσεις (MRB & Prorata) δείχνουν για πρώτη φορά μετά από καιρό την Χρυσή Αυγή ελαφρά μειωμένη και στην τέταρτη ή πέμπτη θέση των δημοσκοπήσεων.
Σε συνέντευξή του στον γνωστό νεοναζί Δημήτρη Παπαγεωργίου στην Ελεύθερη Ώρα της Δευτέρας 6 Μαρτίου ο Κουκούτσης δηλώνει ότι: «κανένας από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου δεν είναι καριερίστας. Και ότι η πολιτική τον ενδιαφέρει εντός του εθνικιστικού χώρου.»

Σε όλα τα νεοναζιστικά έντυπα και σάιτ του διαδικτύου κυκλοφορούν φήμες ότι θα ακολουθήσει και άλλος βουλευτής της Χρυσής Αυγής που θα ανεξαρτητοποιηθεί τις επόμενες μέρες και μαζί με τον Κουκούτσης θα δώσουν κοινοβουλευτική έκφραση σε νέα σχήματα του εθνικιστικού χώρου που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς όλα αυτά έχουν να κάνουν και με την ανάγκη να δημιουργηθούν τα αναγκαία συμπληρώματα στην Νέα Δημοκρατία για την επίτευξη της αυτοδυναμίας. Πάνω από όλα όμως είναι αντανάκλαση διεθνών διεργασιών στον χώρο της δεξιάς και της ακροδεξιάς με την δημιουργία τουλάχιστον 5 νέων σχηματισμών στα δεξιά της ΝΔ την τελευταία περίοδο (Φ.Κρανιδιώτης, Μπαλτάκος, Γ.Καρατζαφέρης, Χ.Ρήγας, Κ.Βελόπουλος).

Ασφαλώς κάθε γεγονός που αποδυναμώνει τους νεοναζί είναι λογικό να χαροποιεί το αντιφασιστικό κίνημα και κάθε προοδευτικό άνθρωπο. Όμως το μεγαλύτερο λάθος που θα κάναμε θα ήταν να θεωρούσαμε ότι μετά από όλα αυτά η Χρυσή Αυγή τελείωσε. Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Χρυσή Αυγή δεν τελείωσε όταν ανέστειλε δημόσια την πολιτική της δράση το 2005. Δεν τελείωσε μετά την δολοφονία του Π.Φύσσα και τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας της. Όπως δεν τελείωσε και το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα στην Γερμανία μετά την ήττα του πραξικοπήματος στην Βαυαρία το 1923 και την σύλληψη του Α.Χίτλερ.


Η Χρυσή Αυγή και κάθε μετεξέλιξή της θα τελειώσει όταν υπάρξει πειστική και μαζική εναλλακτική αντικαπιταλιστική απάντηση τόσο στο κινηματικό όσο και στο πολιτικό πεδίο σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.