6.3.17

Ρατσιστές ανεπίδεκτοι... μαθήσεως

«Στο τέλος θα ζητήσουν να καθαρίσουμε και τον αέρα που ανέπνεαν τα προσφυγόπουλα»Με τη φράση αυτή περιγράφει δάσκαλος του Ωραιοκάστρου τη ρατσιστική εμμονή με την οποία οι ακροδεξιοί της περιοχής εμμένουν στις απόψεις τους, καθώς κανένα από τα εννέα προσφυγόπουλα που πήγαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο δεν ακολουθεί την εκπαιδευτική διαδικασία, αφού οι οικογένειές τους μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό της «Αλεξίλ» σε διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αμετανόητοι και αγκυλωμένοι στις ρατσιστικές τους αντιλήψεις εμφανίστηκαν προχθές στη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου τα μέλη του δ.σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
Η συνεδρίαση συνεκλήθη σε μια προσπάθεια της διεύθυνσης και των διδασκόντων να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο σχολείο για να αποκατασταθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και με πρόθεση να βγει ψήφισμα που να καταδικάζει τις ακρότητες που έλαβαν χώρα έξω από το σχολείο από την ομάδα των ακροδεξιών.

Είδαν... φιέστα

Πήραν μέρος οι 25 δάσκαλοι του σχολείου, επτά μέλη του δ.σ. του συλλόγου γονέων και ένας εκπρόσωπος του δήμου.
Η πρόεδρος του συλλόγου γονέων επέμεινε σε όσα υποστήριζε σχετικά με την παροχή εκπαίδευσης στα προσφυγόπουλα και ότι κακώς έγινε γιορτή υποδοχής των παιδιών χωρίς να ενημερωθούν, κάνοντας μάλιστα λόγο για… φιέστα υποδοχής, καταγγέλλοντας δε τη διεύθυνση του σχολείου ότι έδινε στον Τύπο στοιχεία για την αποχή των μαθητών από τα μαθήματα.
Λογική, βέβαια, η ενόχλησή της, αφού η έκκληση του δ.σ. προς τους γονείς έπεσε στο κενό καθώς από τα 350 παιδιά περίπου το 10% μόνο κρατήθηκε από τους γονείς στο σπίτι.
Ωστόσο, η πρόεδρος ξεπέρασε τα όρια όταν, μεταξύ άλλων, απείλησε δάσκαλο με μήνυση αφού δεν της άρεσαν όσα υποστήριζε…

«Πόντιος Πιλάτος»

Ο εκπρόσωπος του δήμου ακολούθησε τη γνωστή τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή, να υποστηρίζει δηλαδή ότι ο δήμος έβγαλε ψήφισμα υποδοχής των προσφυγόπουλων και ότι είναι υπέρ της έκδοσης ψηφίσματος που να καταδικάζει γενικώς τα γεγονότα στη λογική των ίσων αποστάσεων.
Στην επιμονή δασκάλων να ρωτούν γιατί δεν πήγε κανένας από τη διοίκηση στη γιορτή υποδοχής απάντησε «θα 'ρθουμε μια άλλη μέρα».
Οπως όλα δείχνουν, εφόσον εκδοθεί ψήφισμα, αυτό θα φέρει τις υπογραφές μόνο του συλλόγου των διδασκόντων οι οποίοι αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν κρατήσει αξιέπαινη και ενιαία στάση και στα μέχρι τώρα ψηφίσματά τους δεν έχουν μασήσει τα λόγια τους.
Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία και έχουν ληφθεί καταθέσεις από τους δασκάλους και τον διευθυντή του σχολείου, γεγονός που έχει σπείρει ανησυχία στους ακροδεξιούς της περιοχής καθώς ονοματίζονται και ζητείται η άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων της καλούμενης «Πατριωτικής Ενωσης» που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια και τις εξαλλοσύνες που έγιναν στην είσοδο του σχολείου.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.