16.3.17

Την απελευθέρωση πρόσφυγα - μαθητή ζητάει η ΕΛΜΕ

Συνελήφθη πρόσφυγας μαθητής του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης, αφού απορρίφθηκε η αίτηση ασύλου του και πλέον κρατείται στον χώρο κράτησης που έχει δημιουργηθεί στον καταυλισμό της Μόριας, αφού βρίσκεται σε διαδικασία απέλασης.

Συγκεκριμένα, το αίτημα χορήγησης ασύλου που είχε υποβάλει ο 18χρονος Ιρφάν Μουχαμάντ απορρίφθηκε σε δεύτερο βαθμό και ο ίδιος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την αστυνομία εφόσον είναι πλέον ενήλικας, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ.
Η ΕΛΜΕ Λέσβου τονίζει πως ο Ιρφάν «διέμενε αρκετούς μήνες σε δομή φιλοξενίας της Μυτιλήνης, παρακολουθούσε μαθήματα στο Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης και ήταν άλλη μία τυπική περίπτωση νέου παιδιού που προσπαθούσε με συνέπεια και σοβαρότητα να κατακτήσει τους όρους για μια καλύτερη ζωή και να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία».
Με ανακοίνωσή τους οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν «άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες για να αφεθεί ελεύθερος ο Ιρφάν, μέχρις ότου επανεξεταστεί η αίτηση αναστολής της απόφασης απέλασης και της κράτησής του, και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη φοίτησή του».
Η προσφυγή έχει υποβληθεί στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.