21.3.17

Περισσότεροι & πλουσιότεροι οι Κροίσοι του πλανήτη. Στα χέρια 2.043 ατόμων 7,67 τρισ. δολάρια!

«Καλπάζει» ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων ανά την υφήλιο. Το τελευταίο 12μηνο αυξήθηκαν κατά 13% κι έτσι σήμερα ανέρχονται σε 2.043 άτομα (ρεκόρ 31 ετών) που διακρατούν περιουσία ύψους 7,67 τρισ. δολαρίων (+18% σε ετήσια βάση)!

Ο συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικών Microsoft, ο Μπιλ Γκέιτς, εξακολουθεί να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη του αμερικανικού περιοδικού Forbes που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και επιβεβαιώνει την ακάθεκτη άνοδο των γιγάντων του Ίντερνετ.
Την ίδια ώρα κατά ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο δολάρια μειώθηκε πέρυσι η περιουσία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υποχωρώντας στα 3,5 δισ. δολάρια, εξέλιξη που αποδίδεται στην πτώση της αξίας των γραφείων στο κέντρο του Μανχάταν όπου ο νέος πλανητάρχης διαθέτει κάπου δέκα κτίρια. 
Σύμφωνα με το Forbes o Τραμπ υποχώρησε από την 324η στην 544η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου!
Σημειώνεται ότι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση, που θα αποκάλυπτε ποια είναι η πραγματική του περιουσία, αλλά στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε ισχυριστεί ότι «ξεπερνά τα 10 δισ δολάρια».
Η Κέρι Ντόλαν, εκ των συντακτών της λίστας του Forbes αποκάλυψε ότι τα προηγούμενα χρόνια ο μεγιστάνας των ακινήτων κατηγόρησε προσωπικά το Forbes ότι υποτιμά την περουσία του.
«Εμείς ερχόμαστε σε επαφή με όποιους μπορούμε για να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας διορθώσουν. Στα 31 χρόνια που συντάσσουμε αυτή τη λίστα ο Τραμπ μας έχει διορθώσει πολλές φορές, πιστέψτε με: ‘εσείς εκεί με τοποθετείτε πολύ χαμηλά [στη λίστα]. Αξίζω πολύ περισσότερο απ’ όσο λέτε’. Δεν τηλεφώνησε πάντως για να αμφισβητήσει την εκτίμησή μας. Ελπίζω ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι σημαντικότερη γι’ αυτόν απ’ την εκτίμηση του Forbes για την περιουσία του», επεσήμανε η Ντόλαν.
Η λίστα του 2017 περιλαμβάνει 227 γυναίκες, από 202 που ήταν πέρυσι.
Η Zhou Qunfei που ίδρυσε τη Lens Technology, την κατασκευάστρια της οθόνης αφής, είναι η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα της λίστας. Η Alexandra Andresen, 20 ετών, και η αδερφή της Katharina Andresen, 21, από τη Νορβηγία, είναι οι νεαρότερες και έχουν και οι δύο περιουσία με καθαρή αξία 1,2 δισ. δολαρίων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους, καθώς από τις ΗΠΑ προέρχονται 565 έναντι 530 από την Ευρώπη. Η Κίνα έχει πλέον 319 δισεκατομμυριούχους, ενώ η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μπορεί πλέον να ισχυριστεί πως είναι η πατρίδα των κροίσων, με 720 δισεκατομμυριούχους συνολικά.
Στη λίστα περιλαμβάνονται και τρεις Έλληνες. Ο Φίλιππος Νιάρχος βρίσκεται στην 814η θέση με καθαρή περιουσία 2,5 δισ. δολάρια, ο Αριστοτέλης Μυστακίδης στην 973η θέση με καθαρή περιουσία 2,1 δισ. δολάρια και ο Σπύρος Λάτσης στην 1.098η θέση με περιουσία 1,9 δισ. δολάρια. 

Από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.