20.3.17

Από τις πορείες για την 18η Μάρτη


Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια σε ρατσισμό, πόλεμο, φασισμό και κατά της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό. Μαζική διαδήλωση στην Αθήνα και τη Μυτιλήνη. Δεκάδες φορείς συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
«Βγαίνουμε στον δρόμο στο πλευρό των προσφύγων για να τελειώνουμε με τα κλειστά σύνορα που πνίγουν κόσμο στη Μεσόγειο και τον Έβρο. Για να τελειώνουμε με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να έρθουν οι πρόσφυγες μέσα στις πόλεις. Για να διεκδικήσουμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι απελάσεις, φυλακές και κρατήσεις. Για να πάνε στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να διαλυθούν τα τάγματα εφόδου των «αγανακτισμένων κατοίκων» και να αναγκάσουμε την Αστυνομία να σταματήσει να τους καλύπτει», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

Στην Αθήνα, στην κινητοποίηση στην Ομόνοια περισσότεροι από 3000 άτομα, έδωσαν δυναμικό «παρών». Δεκάδες φορείς απεύθυναν κοινό κάλεσμα (ΚΕΕΡΦΑ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, σωματεία νοσοκομείων «Αγιος Σάββας», «Γεννηματά», «Αγλαΐα Κυριακού», φοιτητικοί σύλλογοι ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΝΟΠΕ, ΑΣΚΤ), καθώς και δημοτικές κινήσεις και δημοτικά συμβούλια, όπως του Δήμου της Αθήνας, της Νίκαιας-Ρέντη και των Βριλησσίων.

Η πορεία ολοκληρώθηκε γύρω στις 18.00 έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πρεσβεία της Αυστρίας με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για ανοιχτά σύνορα και να πετούν κόκκινη μπογιά.

Στην πρεσβεία της Αυστρίας

Μετά το τέλος της πορείας, τη σκυτάλη πήρε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, με αφετηρία στα Προπύλαια.
Μαζική η διαδήλωση στη Μυτιλήνη
Τα πρώτα «γενέθλια» της «μη συμφωνίας» Ε.Ε. - Τουρκίας... γιόρτασε στην πλατεία Σαπφούς στη Λέσβο ο Συντονισμός για το προσφυγικό μαζί με πλήθος προσφύγων και αλληλέγγυων.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν περίπου 500 άτομα, στήθηκε μικροφωνική και μίλησαν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και πρόσφυγες.

Στη συγκέντρωση βρέθηκε η κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» μαγειρεύοντας φαγητό για όλους.
Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Στη συμπρωτεύουσα συλλογικότητες πραγματοποίησαν αντιρατσιστική συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης.

Η πορεία κινήθηκε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, κατευθύνθηκε στη λεωφόρο Νίκης και από εκεί στην Αριστοτέλους.
«Στη συμφωνία του εγκλεισμού απαντάμε: Ελευθερία»Περίπου 150 άτομα, μεταξύ των οποίων και λίγοι πρόσφυγες, έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα της «Αλληλεγγύης Χίου» στην πλατεία Βουνακίου, όπου στήθηκε μικροφωνική.
Πρόσφυγες μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έστειλαν μηνύματα ενάντια στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας.

Στην πλατεία αναρτήθηκαν ζωγραφιές παιδιών και της ζωγράφου Offa, πρόσφυγα από τη Συρία.

Aπό efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου