25.3.17

Μερικές Αλήθειες για το 1821

Αλιεύτηκε από τον τοίχο της Katerina Kastro στο Facebook

1. Το 1821 δεν ήταν όλοι οι Έλληνες μαζί εναντίον των Τούρκων. 



2. Η επανάσταση του 1821 δεν ήταν θρησκευτικός πόλεμος, ξεσηκωμός των Χριστιανών κατά των Μωαμεθανών. Ήταν παιδί της Γαλλικής Επανάστασης, που άνοιξε το δρόμο για να γκρεμιστεί το παλιό (φεουδαρχία) και να έρθει το νέο τότε σύστημα (ο καπιταλισμός). 

3. Η Επανάσταση δεν ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου αλλά στις 23 Μαρτίου. 

Το 1838, 13 χρόνια μετά, αποφασίστηκε να γιορτάζεται η Επανάσταση του 1821 την ημέρα του ευαγγελισμού για να της δοθεί ένας θρησκευτικός μανδύας.

Η επίσημη Εκκλησία όμως δεν ήταν με το μέρος της Επανάστασης.
Μάλιστα την αφόρισε και την καταδίκασε με κείμενο του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε (θείου του Π.Π Γερμανού).

4. Ο Παλαιός Πατρών Γερμανός δεν ύψωσε ποτέ καμία σημαία Επανάστασης.
Το λάβαρο της Επανάστασης το ύψωσε στην Πάτρα ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας.

Όταν ο Παπαφλέσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο Γερμανός άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας!
Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μάλιστα είχε πει: «Ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου»!

5. Στην επανάσταση του 1821 δεν πήραν μέρος μόνο ορθόδοξοι Χριστιανοί και Ελληνες το γένος. Συμμετείχαν οι Φιλέλληνες, Βλάχοι, Μολδαβοί, Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι, Τσιγγάνοι, Ούγγροι, Πολωνοί και άλλοι.

Στα πλοία του Μιαούλη, το πλήρωμα δεν ήξερε καθόλου την ελληνική γλώσσα και μιλούσε Αρβανίτικα.

Οι επαναστάτες του 1821 δεν χωρίζανε το λαό σε Έλληνα και ξένο.
Ο Ρήγας Φεραίος καλούσε Χριστιανούς και Τούρκους σε κοινό αγώνα για το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και στη δημιουργία μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας.

6. Το κρυφό σχολειό είναι επίσης μια ακόμη ιστορία εντελώς φτιαχτή.

7. Οι κοτζαμπάσηδες, πρόκριτοι, επίσημη Εκκλησία συμβούλευαν υποταγή και πίστη στην "ισχυράν βασιλείαν των Οθωμανών" και την Ιερή Συμμαχία. Γιατί αντλούσαν φόρους, κτήματα, εξουσία από το καθεστώς του Σουλτάνου.

9. Το 1821 κάποιοι έβλεπαν στον Οθωμανό κατακτητή, τον φίλο, το στήριγμα της δικής τους εξουσίας.
Το 1940 κάποιοι έλεγαν, οι «Γερμανοί είναι φίλοι μας» και συνεργάστηκαν με τους φασίστες.
Είναι οι πολιτικοί πατεράδες των σύγχρονων ναζιστών της Χρυσής Αυγής.
Το 1821 κάποιοι καλούσαν το λαό σε ομοψυχία για να αντέχει στον τουρκικό ζυγό.
Το 1940 κάποιοι έλεγαν ότι είναι τρέλα η αντίσταση.

10. Σήμερα κάποιοι σε καλούν σε εθνική ομοψυχία για να βγούμε από την κρίση και εννοούν να θυσιάσεις τη ζωή και τα όνειρά σου για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, του συστήματος τους!

Κάποιοι άλλοι, μιλάνε για «κατοχή» από ξένα κράτη, για να κρύψουν τους Έλληνες επιχειρηματίες που πλουτίζουν από τον ιδρώτα μας.

Συμπέρασμα:
Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί! Σήμερα είναι η δική σου σειρά.

Ο λαός που πιστεύει στη δύναμή του νικά - ο λαός που παραδίνεται χάνει!

Κράτα το καλά: είτε στον αγώνα είτε στην υποταγή,
ποτέ όλοι οι Έλληνες δεν ήταν μαζί!

Οργάνωσε τον αγώνα σου για τα δικαιώματά σου,
διάβασε και μάθε την αληθινή ιστορία του λαού και του τόπου σου.


Αντάρτης-κλέφτης-παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός!

35 σχόλια:

  1. Πόλυ ωραιο κείμενο , η επανασταση δεν άρχισε 23 Μαρτιου αλλα περιπου 18 φεβρουαριου στη παραδουναβιες ηγεμονιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχμ, καλά ολα αυτα, αλλα δν μας λετε τις πηγες σας ουτε που θα βρουμε "την αληθινη ιστορια του λαου κ του τοπου" μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://eranistis.net/wordpress/2013/08/24/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC/
      Ξεκίνα με την ιστορία του Τρικούπη και του Χέρτσβεργ ;)

      Διαγραφή
    2. Επίσης, η επανάσταση δεν τελείωσε ούτε κερδίσαμε. Τα Βαλκάνια ναι μεν διώξανε τον οθωμανικό ζυγό άλλα είναι διασπασμενα κάτω από τον σιωνιστικό.

      Διαγραφή
  3. Η νεοτερη ιστορια του ελληνικου εθνους.β Ραφαιλιδης ..εκει τα λεει ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και επειδή χρησιμοποιήθηκε η φράση "τουρκικός ζυγός" να διορθώσουμε πως μετά από 450-500 χρόνια τουρκικής κατάκτησης ο Έλληνας κάτοικος δεν βίωνε κανένα αφόρητο ζυγό. Ήταν απλά μέρος μιας αυτοκρατορίας, χωρίς να το βλέπει απαραίτητα σαν ζυγό. Όπως και νωρίτερα ήταν υπήκοος της Λατινικής αυτοκρατορίας, της Ανατολικής Ρωμαϊκής (Βυζάντιο) και της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας από το 146π.Χ χωρίς να βλέπω κανέναν να ονομάζει και αυτές τις περιόδους Ρωμαϊκό, Βυζαντινό, Φράγκικο...ζυγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι και 1000 χρόνια τούρκικη κατάκτηση. Το ξέσκησες κυριολεκτικά το πράγμα.
      Σε κάποιες περιοχές οι Τούρκοι είχαν διεισδύσει νωρίτερα (πχ ένα μέρος της Δυτικής Θράκης) και σε άλλα μέρη δεν ήταν ούτε 100 χρόνια (σε κάποια νησιά του Αιγαίου). Το 400 χρόνια σκλαβιάς μετράνε υποτίθεται από την πτώση της Κωνσταντινούπολης , ασχέτως που και πάλι δεν είναι 400 χρόνια, και ασχέτως εάν ο Μυστράς που ήταν κάτω από την εξουσία των Παλαιολόγων έπεσε το 1460. Οπότε γενικά μην γενικολογούμε την αμάθειά μας, δημοσίως και αρχίσει να τα πιστεύει αυτά και κανάς κακόμοιρος....

      Διαγραφή
    2. Όταν ελευθερώθηκε το νησί μου η Λέσβος το 1912 πήγαν στα νεκροταφεία και φώναξαν, πεθαμένοι ηρθε η Ελλάδα στο νησί κατάλαβες τώρα ανώνυμε. Αυτά τα έζησε ο παπους μου και ο πατέρας μου, το φώναξαν επειδη ο ζυγός ήταν αφόρητος

      Διαγραφή
    3. Από την αναφορά του μουλά της Θεσσαλονίκης, Χαιρουλάχ Μεχμέτ Αγάς, προς τον σουλτάνο:
      "...οι χριστιανοί κυκλοφορούσαν στους δρόμους καβάλα στα άλογά τους, και όταν συναντιόντουσαν με μουσουλμάνο δεν κατέβαιναν από το πεζοδρόμιο. Αυτή η προκλητική στάση των Χριστιανών, αφού για αυτά υπάρχει σαφής αυτοκρατορική διαταγή, οφείλεται στην διαφθορά των αστυνομικών αρχών".
      Σημειώνεται πως ο Χαιρουλάχ φυλακίστηκε στον πύργο, ως "φιλέλληνας"!!!

      Διαγραφή
    4. "Η ΝΙΚΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΡΑΧΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΙΚΟ ΛΑΤΙΟ" (ΟΡΑΤΙΟΣ ΚΟΙΝΤΟΣ ΦΛΑΒΙΟΣ,65-68 π.Χ.)...ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΕΡΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ/ΦΡΑΓΚΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ.Η ΤΑΣΗ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΥ ΚΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.ΝΑΙ,Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΝΤΑΝ...Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΩΚΕ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΩΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ-ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ "ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ" ΚΑΙ"ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΗΣ" ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΜΑΝΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ-.ΑΚΟΜΗ,ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΙΛΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ!!ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΜΩΣ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ "ΟΜΑΙΜΟΝ-ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ-ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ" ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΥΝΕΚΤΙΚΑ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;;ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗΣ ΜΑΖΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΥΖΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ...ΑΡΑΓΕ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ;;Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ:ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ -ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ,ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ Ή ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΗΘΕΛΗΜΕΝΑ-ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ!!!ΗΤΑΝ Ο ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΟΠΩΣ Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΝΩ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ;ΑΣ ΠΑΥΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Η ΤΑΣΗ ΕΘΝΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΔΕΙΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΝΑΙ,ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ...ΑΛΛΑ ΛΑΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ,ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΔΥΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΧΡΩΣΗ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ ΣΕ "ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ".

      Διαγραφή
  5. Ολα καλα και ολα ωραια οπως τα λετε!. Καποια ειναι αληθεια καποια ειναι ψεματα...οποιοι απο εμας γουσταρουμε να ειμαστε ραγιαδες, ας ψαχνουμε δικαιολογιες στο αν οι επαναστατες μιλουσαν αρβανιτικα ή ηταν και μουσουλμανοι, οι βουλγαροι ή οτι αλλο θελετε!. Η επανασταση ειτε ξεκινησε στις 23 ή στις 25, εγινε απο λιγους Ελληνες για ολους εμας που την γιορταζουμε σημερα. Αυτο που πρεπει να μας μεινει ειναι η αυτοθυσια μερικων ανθρωπων(ΕΛΛΗΝΩΝ) και η φραση ελευθερια ή θανατος!.ΟΙ υπολοιποι αν θελετε μπορειτε να ζητε την δικης σας "αυτοθυσια' στο 'καναπες ή καφετερια' με τα λεφτα του παππου την ωρα που καποιοι εποφθαλμιουν τα εδαφη μας και την περιουσια μας, την ιδια μας την ζωη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ ο παπους στο αλβανικο επος μου ειπε οτι ειχε παει για φραπε κ βρηκε κατι ιταλους εκει που δε ηξεραν ταβλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα σωστά μέχρι που ξεκινάς τα περί πλουτοκρατίας και γελάνε και τα σφυροδρέπανα #oxiallokarvouno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 124 επανάστασης κάναμε κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας αν σ λέει κάτι αυτό ....
    Και επιπλέον η ελληνική επανάσταση δεν ήταν παιδί της γαλλικής ήταν 2 διαφορετικά πράγματα με Πολλά κοινά στοιχεία που έπαιξαν ρόλο στην κοινή γνώμη της τότε Ευρώπης . Η ελληνική επανάσταση έγινε κάτω από τους βρυκόλακες της Ιεράς συμμαχίας... Διάβασε να δεις τι είναι και τι συνημμένη αυτό . Όσο για το κρυφό σχολειό Σ προσωρινό να μελετήσεις τον σκοπό που έχει το τραγουδάκι που λέγαμε κάποτε μικροι "φεγγαράκι μου λαμπρό...." Και τι θέλει να μας πει που πήγαιναν με το φεγγάρι το βράδυ δλδ στο σχολείο στα κρυφά για Στο κάνω λιανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραια τη μιλας την ελληνικην

      Διαγραφή
    2. Τὸ "Ἐλευθερία ἤ Θάνατος" προέρχεται ἀπὸ τὴν Ἀμερικανικὴ ἐπανάσταση, καὶ ὑιοθετήθηκε ἐξαίρετα ἀπὸ τὴν Ἑλληνικὴ ἡ ὀποία ἐπίσης βασιζόταν στὶς ἴδιες ἀρχὲς τῶν ἀρχαίων ἰδανικῶν ποὺ σφράγισαν μὲ τὴν ὀργάνωση τους οἱ τέκτονες τῆς Ἀμερικῆς (Ούάσιγκτον, Φράνκλιν, Τζέφφερσον κτλ,) καθῶς καὶ τῆς Ἑλλάδος (Ὑψιλάντης, Τσακάλοφ, Καποδίστριας κτλ.)

      Διαγραφή
  9. Οι χρυσαυγητες ειναι οι ηττημενοι του 1945 ειναι οι καταδοτες μαυραγορητες, ειναι η ο κοτσαμπασιδες και οι ανθρωποι που υποστηριζαν τον τουρκικο ζυγο. Οπως οι ηρωες της επαναστασης θα παιρναν το γιαταγανι τους και θα κοβαν το κεφαλι (ασχετα αν εγινε εμφυλιος και γαμηθηκαν μεταξυ τους) ετσι και μεις πρεπει να παρουμε το κεφαλι καθε χρυσαυγητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να πάρεις γιαταγάνι, μπορείς να μας κλάσεις τα αρχίδια λίγο?

      Διαγραφή
  10. Για την Mary Tsop που ρωτάει ποιες είναι οι ιστορικές πηγές που αντλούνται όλα αυτά.Να διαβάσει τους δυο τόμους ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας του καθηγητή Τάσου Βουρνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν ξέρω αν τα έχετε μπερδέψει ηθελημένα ή λόγω μόδας.
    Αναρωτηθήκατε ποια είναι η φωνή τους καθεστώτος; Τα ΜΜΕ, δεν είναι;
    Ποιοι λοιπόν είναι 24/7, στα στούντιο; Οι χρυσαυγίτες που αποκαλείτε ως όργανα του συστήματος, πάντως δεν είναι. Ποιοι είναι, λοιπόν, αυτοί που εγκρίνει το σύστημα για να μιλούν σαν οι "σύγχρονοι δασκάλοι";
    Ποιοι φυλακίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες; Η δεξιά με τους φόνους τόσων αριστερών ή, η αριστερά με τους φόνους τόσων πολιτών;
    Αν λοιπόν, τα βάλουμε κάτω με απλά ερωτήματα και χωρίς τηλεοπτικές προφάσεις και δικαιολογίες, τότε οι μόνοι που αγωνίζονται για εθνική αξιοπρέπεια είναι οι χρυσαυγίτες.
    Το καθεστώς δεν δίνει φωνή σε αυτούς που φοβάται, αλλά στους υπαλλήλους του. Και επειδή το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα όπως και ο προλετάριος, τότε οι μόνοι που "εγκρίνονται" για να ομιλούν είναι οι αριστεροί κι οι δεξιοί. (Αν και τελικά, πολύ κεφαλαιοκράτες μας βγήκαν οι κομμουνιστές, όπου κι αν εξουσίασαν) Σαν τους χριστιανους ιερείς, ένα πράμα...
    Το ερώτημα παραμένει, τα μπέρδεψε ο αρθογράφος ηθελημένα (βάσει μισθού, ας πούμε) ή επειδή ΟΛΟ το κράτος ( και φυσικά το παρακράτος) απομονώνει μόνο ένα κόμμα και απλά ακολουθεί την μόδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός αλλά πες τα καλύτερα στον τοίχο, αυτός καταλαβαίνει καλύτερα απο τα κομμουνισταριά του κερατά.

      Διαγραφή
  12. Ανωνυμε . Ουστ!!!!! Στα τσακιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελικά η υποψία μου οτι όλα είναι ψεύτικα σε αυτή τη χώρα ακόμα και τα αποτελέσματα των εκλογών , συνεχώς ενισχύεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καθομαι και διαβαζω τα σχολια και σκεφτομαι, τι σκατα γινεται και ειμαστε συννεχεια χωρισμενοι ακομη δεν μπορω να το καταλαβω...
    Στην Ελλαδα εχουμμε χωριστει σε δυο μερη... Στους Ελληνες και στους Ελληνες... Οποια μερια και να κερδισει... χαμενη θα ναι...
    Να ξερετε ενα πραμα... Δεν φταιει που ειμαστε στους καναπεδες... ουτε στα καφε... ουτε στα χωραφια... ουτε στις ακρογιαλιες...
    Φταιει πρωτον που δεν ξερουμε να ειμαστε Ανθρωποι...και δευτερον που δεν εχουμε την αναλογη παιδεια για να γινουμε κατι τετοιο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωρισμενοι = χειραγωγημενοι

      Διαγραφή
    2. Οι σημερινοί γενίτσαροι-συνεχιστές των αρχαίων εισβολέων-δουλεμπόρων-ανθρωποθυσιαστών χετταιο-μυκηναίων Τάνταλων και φοινικο-μινώταυρων (που ΔΕΝ αυτοαποκαλούνταν Έλληνες) ΔΕΝ είναι ούτε και αυτοί Έλληνες, όσο κι αν υποκρίνονται ή τους αποκαλούν έτσι οι λοιποί μισέλληνες. Γιατί, λοιπόν, οι σημερινοί αλτρουιστές Έλληνες να μην ξεκαθαρίζουν ότι όσοι τους φθονούν θα καταστραφούν, αν συνεχίσουν το παιδομάζωμα, όπως έπαθαν Ρωμαίοι, ΟΘωμανοί κοκ;;;

      Διαγραφή
  15. κανεις θα μας πει το ρολο της φιλικης εταιριας? της ρωσιας? ποιοι ξυπνουσαν συνεχεια τους ραγιαδες? ποιοι εστειλαν χρημα να αγοραστουν τα οπλα ...

    ???,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΧΑΧΑΧΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΛΑΙΤΕ ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ Χ.Α. ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΟΝΑΤΕ. ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΙΣ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΝΑ ΤΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΜΑΤΩΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άπλυτα ανιστόρητα τομ@ρια. Θα έρθει η ώρα σας. Λίγη υπομονή.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι διαβάζουν τα μάτια μου πρωί πρωί

    Είμαι σίγουρος ότι το κείμενο το έγραψε κάποιος ΚΝίτης ή φόλα ΚΚΕ , ξέρεις απο αυτούς που ψάχνουν να αλλάξουν την ιστορία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και τελικά ξεχάστηκε να γίνει αναφορά στο ότι η απελευθέρωση έγινε μετά τη ναυμαχία του Ναβαρίνου όταν η επανάσταση είχε πρακτικά ηττηθεί από τον Ιμπραΐμ.
    Όταν δηλαδή τα συμφέροντα των ξένων συνέπασαν με τα συμφέροντα του λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η μαλακια τελικα δεν εχει ορια!!!!!!!!! εδω μεσα υπαρχει καποιος ΕΛΛΗΝΑΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τόσοι ναζιστές εδώ μέσα τι κάνετε ρε? Ούτε να διαβάζετε δεν ξέρετε. Ο άλλος γράφει ότι οι δεξιοί σκότωσαν αριστερούς και οι αριστεροί σκότωσαν πολίτες ... γελάνε και τα πόμολα. Οι αριστεροί σκότωσαν ΦΑΣΙΣΤΕΣ σαν και εσένα βλήμα, τους ίδιους που φορούσαν την κουκούλα επι Γερμανικής κατοχής, ναι τους προγόνους σου ρε. Ναζιστοκαθάρματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.