23.3.17

ΗΠΑ: Ο βιασμός μιας 15χρονης μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Facebook Live!!



Μία 15χρονη κοπέλα από τις ΗΠΑ, η οποία σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στο Facebook Live, δηλώνει πολύ φοβισμένη να γυρίσει στο σπίτι της. Η κοπέλα, η οποία μένει προς το παρόν με συγγενείς της, είχε πέσει θύμα διαδικτυακής παρενόχλησης μέσω του Facebook.

Όπως δήλωσε η μητέρα της, μια ομάδα χρηστών της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης απείλησαν ότι «θα πάρουν» την κόρη της.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, περίπου 40 χρήστες παρακολούθησαν την απευθείας μετάδοση του βιασμού της κοπέλας μέσω του Facebook Live, ωστόσο κανένας από αυτούς δεν ανέφερε το περιστατικό.

Η μητέρα της κοπέλας δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι πολλά παιδιά βρίσκουν διασκεδαστικό το όλο συμβάν, πηγαίνοντας συχνά στην κατοικία της οικογένειας, χτυπώντας επανειλημμένα το κουδούνι της πόρτας και στη συνέχεια τρέπονται σε φυγή.

«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό να σκέφτεται κανείς ότι πολλά παιδιά θεωρούν ότι είναι αστείο», δήλωσε η 32χρονη μητέρα, προσθέτοντας ότι πλέον αναζητά άλλη κατοικία για την οικογένειά της.

«Δεν μπορούμε να μείνουμε πλέον εδώ», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές του Σικάγο εντόπισαν το κορίτσι μία μέρα αφότου η μητέρα της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της, ενώ παράλληλα επικοινώνησαν με το Facebook προκειμένου να κατεβάσει το βίντεο. Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε συλλήψεις, ωστόσο εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχουν γίνει πολλές ανακρίσεις πιθανών υπόπτων και ότι υπάρχει θετική εξέλιξη στις έρευνες.

«Παίρνουμε πολύ σοβαρά την ευθύνη μας να κρατούμε τους χρήστες του Facebook ασφαλείς και αφαιρούμε οποιαδήποτε βίντεο απεικονίζουν σεξουαλική κακοποίηση και διαμοιράζονται με σκοπό την προώθηση της βίας», δήλωσε εκπρόσωπος της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Από ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.