13.2.17

Πλήθος κόσμου στηρίζει τον δήμαρχο Κ. Πελετίδη (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πλήθος λαού συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο Πάτρας, για να υποστηρίξει αγωνιστικά το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, που διώκεται ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.

Η αρχή έγινε με τους εργαζόμενους του δήμου, που προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο και η οποία λίγο πριν τις 9 μετατράπηκε σε μια μαχητική πορεία.



Σε δήλωσή του, λίγο πριν την έναρξη της δίκης ο Κ. Πελετίδης σημείωσε πως «σήμερα δεν δικάζεται ο δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του πατραϊκού λαού, που δεν θέλει να έχουμε εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις, των οποίων τις πράξεις έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Έχουμε κι εμείς βιώσει τι θα πει ναζιστική οργάνωση, με τα Προσφυγικά και τα Καλάβρυτα. Ο κόσμος που βρίσκεται εδώ σήμερα συγκεντρωμένος, το κάνει γιατί θέλει να υπερασπιστεί τις ανθρώπινες αξίες, να χτυπήσει το ρατσισμό κι εκείνες οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της πόλης». Παράλληλα συμπλήρωσε ότι περιμένει από το δικαστήριο να κάνει «το καθήκον του. Να σταθεί με τον ελληνικό, τον πατραϊκό λαό και να σταματήσει την πορεία αυτών που στάζουν δηλητήριο, διχάζουν και αμαυρώνουν με τα εγκλήματά τους, την ζωή του τόπου μας».
Στη 1 το μεσημέρι η δίκη διεκόπη για περίπου μία ώρα. 
Εξω από τα δικαστήρια, με συνθήματα όπως «είναι εγκληματίες γιατί είναι ναζιστές - Δολοφονούν εργάτες και αγωνιστές», εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία, φορείς, Φοιτητικοί Σύλλογοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δήμαρχο Πατρέων, καταδικάζουν την πολιτική δίωξή του, αλλά και τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Με στοιχεία από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.