15.2.17

H GoPro «αδειάζει» την Ελληνική Αστυνομία

Μια σαρκαστική ερώτηση στην εταιρεία GoPro, που κατασκευάζει τις λεγόμενες action cameras, ήταν αρκετή για να καταρρεύσει το επιχείρημα της Ελληνικής Αστυνομίας ότι τα μέλη της δεν χρησιμοποιούν κρυφές κάμερες.

Υπενθυμίζουμε ότι αφού βγήκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του αστυνομικού με κρυφή κάμερα στο εφετείο που συνεχιζόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής η ΕΛ.ΑΣ ανέφερε:

«Όπως έγινε γνωστό, μετά τον γύρω του Διαδικτύου που έκανε η φωτογραφία του αστυνομικού με τη συσκευή, που περέπεμπε σε μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή του και αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από το διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής.
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος αξιωματικός, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth, έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας».

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να θέσει κάποιος στην GoPro μια απλή ερώτηση μέσω του twitter για το υποτιθέμενο φορτιστή και η εταιρεία απάντησε ότι «αυτό μας φαίνεται σαν κάμερα». Απολαύστε τη στοιχομυθία





Πέρα από την πλάκα όμως, προκύπτει και ένα σοβαρότατο ζήτημα. Αν επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για κάμερα, η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να αποδώσει πλέον το περιστατικό σε προσωπική απόφαση ενός οργάνου της. Πρόκειται για εντολή από πολύ πιο ψηλά την οποία η ηγεσία της αστυνομίας επιχειρεί να συγκαλύψει.

Μήπως ήρθε η στιγμή να αναζητηθούν διοικητικές και ίσως πολιτικές ευθύνες;


Aπό infowar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.