23.2.17

Γαλιατσάτος... όπως Πελετίδης

Την ώρα που ο δήμαρχος Πατρέων διωκόταν έπειτα από μήνυση χρυσαυγίτη βουλευτή, μια παρόμοια υπόθεση εξελισσόταν σε βάρος ενός ακόμη αυτοδιοικητικού, του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρου Γαλιατσάτου. Εναντίον του έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για παράβαση καθήκοντος από βουλευτή του νεοναζιστικού μορφώματος, Γιάννη Αϊβατίδη, επειδή ο τελευταίος εξαιρέθηκε από τον κατάλογο των επισήμων στην κατάθεση στεφάνων στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Κέρκυρα το 2015, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Εν ολίγοις, ο περιφερειάρχης διώκεται επειδή έκανε το αυτονόητο: εξαίρεσε από τις εκδηλώσεις αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους «σπορά των ηττημένων του '45», δηλαδή των ναζί. 
«Πράξαμε το καθήκον μας και τίποτα παραπάνω. Και καθήκον μας είναι να ορθώνουμε τείχη προστασίας έναντι όσων αντιστρατεύονται την ισονομία και την ισοπολιτεία και σε όσους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας με κηρύγματα μίσους», υπογράμμισε το πρωί ο κ. Γαλιατσάτος, από τα δικαστήρια Κέρκυρας, όπου παρέστη προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος. «Είμαστε και θα παραμείνουμε αντίπαλοι όσων επιχειρούν πολιτικές διχασμού της κοινωνίας, με αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές πρακτικές», συμπλήρωσε. 
Ο περιφερειάρχης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου. Νέα ημερομηνία εξέτασης, ορίστηκε η 6η Μαρτίου. 
Την συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στον περιφερειάρχη εξέφρασε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ). 

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου