24.2.17

Λιβύη: Δεκατρείς πρόσφυγες νεκροί από ασφυξία σε κοντέινερ

Δεκατρείς πρόσφυγες πέθαναν από ασφυξία μέσα σε φορτηγό στο οποίο ήταν κλεισμένοι επί τέσσερις ημέρες με την ελπίδα να φθάσουν σε παραλία της δυτικής Λιβύης για να αναχωρήσουν από εκεί διά θαλάσσης για την Ευρώπη, σύμφωνα με την λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο. 


Συνολικά 69 πρόσφυγες εντοπίστηκαν στο εσωτερικό ενός κοντέινερ που μετέφερε το φορτηγό -οι 13 ήταν νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά 13 και 14 ετών, ενώ πολλοί εκ των επιζώντων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πρόκειται για την τελευταία τραγωδία με θύματα πρόσφυγες από χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής που αναχωρούν από τη Λιβύη, όπου επικρατεί χάος, με την ελπίδα να φθάσουν στην Ευρώπη, όπου ονειρεύονται πως τους περιμένει καλύτερη ζωή.

Οι πρόσφυγες προσπαθούσαν να φθάσουν στην παραλία της Χομς, σε απόσταση 115 χλμ. από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Νεκροί και ζωντανοί μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης της Χομς, ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook το παράρτημα της λιβυκής Ερυθράς Ημισελήνου.

Μεταξύ των 56 επιζώντων είναι ένα κοριτσάκι πέντε ετών, η Αΐσα. Ορισμένοι από τους πρόσφυγες έχουν δερματικές παθήσεις, άλλοι έχουν υποστεί κατάγματα, ενώ άλλοι χρειάζονταν επείγουσα περίθαλψη», ανέφερε η λιβυκή Ερυθρή Ημισέληνος χωρίς να προσδιορίσει τις εθνικότητές τους.


Από in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.