4.2.17

Όχι άλλοι νεκροί πρόσφυγες! Φωτογραφίες από την πορεία στην Μυτιλήνη

Aναδημοσιεύουμε από το fb του Θράσου Αβραάμ το κείμενο και τις φωτογραφίες από την χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Μυτιλήνη για τους θανάτους των προσφύγων.

H χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε με αφορμή τους τρεις θανάτους προσφύγων στο στρατόπεδο της Μόριας ήταν μια συγκέντρωση όπου ξεχείλιζε η οργή και η απόγνωση των προσφύγων και μεταναστών που συμμετείχαν σ αυτή. Mόρια. Οι άνθρωποι πεθαίνουν. Χρειαζόμαστε απαντήσεις. Ήταν αυτά που κυριαρχούσαν στις συζητήσεις των περισσοτέρων.Οι συγκεντρωμένοι με γαρύφαλλα στα χέρια ξεκίνησαν την πορεία κατά τις 6 το απόγευμα και αφού διέσχισαν όλη την αγορά της πόλης έκαναν μια πρώτη στάση στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας όπου γράφτηκαν συνθήματα στην πόρτα των γραφείων. Οι διαδηλωτές περνώντας έξω από το φαρμακείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης στο προσφυγικό. Επόμενη στάση ήταν η πλατεία Σαπφούς όπου υψώθηκε πανό στο κτίριο που βρίσκεται στην αρχή της πλατείας.
Στη συνέχεια ο προγραμματισμός που υπήρχε ήταν η πορεία αφού περνούσε την προκυμαία να καταλήξει πάλι στα Κεντρικά Λύκεια απ όπου ξεκίνησε. Όμως αρκετά πριν το Δημοτικό Θέατρο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με ΜΑΤ που μας εμπόδισαν να προχωρήσουμε. Όταν ρωτήσαμε γιατί μας απαγορεύεται η διέλευση από την προκυμαία μας απάντησαν ότι «διεξάγουν επιχείρηση» και δεν μπορούν να μας αφήσουν να περάσουμε.Τότε φωνάχτηκε το σύνθημα «Τσίπρα και Κυριάκο ακούστε το καλά οι μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά».Τελικά η πορεία έστριψε από το παλιό Δημαρχείο και κατέληξε στο αρχικό σημείο συγκέντρωσης.Εκεί σε μια γωνιά αφέθηκαν αναμμένα κεριά στη μνήμη των τριών ανθρώπων που έχασαν πρόσφατα τόσο άδικα τη ζωή τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.