15.2.17

Ανω-κάτω η Χρυσή Αυγή με το βίντεο

Δείγματα πανικού εμφανίζει η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο-ντοκουμέντου από τη ναζιστική συναυλία του 2005.

Η πρώτη αντίδραση ήταν μια δήλωση που αναφερόταν σε «χρηματοδοτούμενα όργανα της Μέρκελ και του γερμανικού ΥΠΕΞ που αναμασούν διαρκώς τις ίδιες και τις ίδιες συκοφαντικές αθλιότητες».
Το βράδυ της Δευτέρας βγήκε τηλεφωνικά στο κανάλι ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη ο Ηλίας Κασιδιάρης και επιχείρησε να μιλήσει για προϊόν μοντάζ και συρραφής από «αλήτες με συγκεκριμένο σχέδιο»!
Μόνο που μόλις τον ρώτησαν οι παρουσιαστές της εκπομπής αν είναι πραγματικές οι σκηνές που παρουσιάζονται στο βίντεο, εκείνος άρχισε να μιλά για ανθρώπους... που τραγουδούν, ενώ η «ναζιστική σημαία είναι από άλλο βίντεο».
Ως προς τον ναζιστικό χαιρετισμό, υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι, «αν κάποιος έρθει σε εκδηλώσεις του κόμματος και χαιρετίσει έτσι, εγώ του κατεβάζω το χέρι», θυμίζοντας έντονα την πασίγνωστη σκηνή από το «SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα».
Η στάση Κασιδιάρη ερμηνεύτηκε από τους δημοσιογράφους και τον ίδιο τον Καρατζαφέρη ως αποκήρυξη του ναζισμού.
Το αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει τηλεφωνικά έξαλλος ο Μιχαλολιάκος, λέγοντας ότι «το να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα, αυτό είναι φασισμός, είναι πολιτική αλητεία».
Προφανώς δεν συμφωνεί ο Ελληνας «φίρερ» στην αποκήρυξη του ναζισμού.
Βέβαια, η προσπάθεια του Κασιδιάρη να αποστασιοποιηθεί από την εμετική εκδήλωση δεν πείθει κανέναν, εφόσον ο ίδιος υπογράφει το σχετικό υμνητικό κείμενο στην εφημερίδα των ναζιστών (3.2.2005).
Οσο για τα περί «συρραφής», οι εικόνες του βίντεο περιέχονται αυτούσιες στο υλικό που συγκέντρωσε η Μάρσια Τζιβάρα για το βραβευμένο της ντοκιμαντέρ «Burning from the inside».

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.