21.2.17

Ωραιόκαστρο: Ρατσιστικές αθλιότητες


Στο στόχαστρο των μελών της λεγόμενης Πατριωτικής Κίνησης Ωραιοκάστρου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και το σύνολο του διδακτικού προσωπικού, λόγω της ομόφωνης απόφασης που έχουν πάρει για την υποδοχή των παιδιών των προσφύγων.

«Μου επιτέθηκαν προσωπικά με χυδαίους χαρακτηρισμούς για μένα και την οικογένειά μου, επειδή κάνω το καθήκον μου», είπε στο «Εθνος» ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Σκανδάλης, και προσέθεσε: «Ομόφωνα ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να είναι συνεπής σε αυτά που διδάσκουμε στα παιδιά μας: Διδάσκουμε τη δικαιοσύνη, την ισότητα, το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από το χρώμα, τη γλώσσα, τη θρησκεία και τον τόπο καταγωγής τους. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ανακόλουθοι απέναντι σ΄αυτά που διδάσκουμε. Η μόρφωση διώχνει τον φανατισμό, κάνει τον άνθρωπο χειραφετημένο και ελεύθερο, ενώ η πατρίδα μας θα έχει μόνο κέρδος που αυτά τα παιδιά θα γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες».

Οι ακραίες αντιδράσεις έγιναν στη σκιά της τριήμερης αποχής που αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, αντιδρώντας κι αυτός στην επιλογή του σχολείου τους για την υποδοχή των 9 προσφυγόπουλων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύνδεση με τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης.

Παρά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, που καλωσορίζει τα παιδιά της δομής φιλοξενίας «Αλεξίλ», ο Σύλλογος Γονέων αντέδρασε και αποφάσισε μεταξύ άλλων να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, συνολικά κατά της δημιουργίας Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων.

Χθες, πρώτη μέρα της αποχής, σε σύνολο 341 μαθητών και μαθητριών απουσίαζαν από τις τάξεις τους 130, μαζί με τους ασθενείς, που την περασμένη Παρασκευή ήταν 40.

Μεγάλη ήταν χθες η διαρροή από το ολοήμερο σχολείο, όπου απέμειναν λιγότερα από 20 παιδιά, σε σύνολο 76.

Η διεύθυνση του σχολείου αποδίδει το γεγονός στην ένταση που υπήρξε λόγω των δύο συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

«Έρχονται οι γονείς και παίρνουν τα παιδιά τους γιατί φοβούνται ότι θα γίνουν επεισόδια», είπε στο «Εθνος» ο διευθυντής του σχολείου.

Από το ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.