16.2.17

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Στο εδώλιο η εγκληματική οργάνωση για την Αντίπνοια

Άρχισε σήμερα (Πέμπτη) η δεύτερη από τις συσχετισμένες υποθέσεις στη μεγάλη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: η επίθεση τάγματος εφόδου στο αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια.

Κατάμεστη η αίθουσα του Κορυδαλλού από αλληλέγγυους, συμπαραστάτες και μέλη συλλογικοτήτων στον απόηχο των χρυσαυγίτικων προκλήσεων κατά την προηγούμενη συνεδρίαση· είναι η πρώτη φορά που η αίθουσα γεμίζει μετά την έναρξη της δίκης τον Απρίλιο του 2015, ενώ απ' έξω είναι συγκεντρωμένα μέλη αντιεξουσιαστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων. Αντίθετα, χρυσαυγίτες δεν υπάρχουν ούτε μέσα ούτε έξω από το δικαστήριο.
Στο στέκι βρίσκονταν το απόγευμα της 30ής Ιουνίου 2008 τέσσερα άτομα και έκαναν μαθήματα ισπανικών, όταν εισέβαλε ένας άντρας με κράνος και φώναξε «Έχετε τα χαιρετίσματα της Χρυσής Αυγής, θα σας γαμ...». Τον ακολούθησε μια ομάδα από δέκα άτομα που επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν δύο από τους παρευρισκόμενους -τον έναν στη μηριαία αρτηρία με αποτέλεσμα να υποστεί αιμορραγικό σοκ-, έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν φθορές στον χώρο.
Για την επίθεση καταδικάστηκαν αμετάκλητα με την υπ' αριθμόν 280/2015 απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών ο Βασίλειος Σιατούνης (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χ.Α. και υποψήφιος με την Ελληνική Αυγή στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας το 2010) και ο Αθανάσιος Στράτος σε κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών με πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων. Και οι δύο είναι πλέον κατηγορούμενοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Παρούσα και σήμερα στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα
Όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην απόφαση του δικαστηρίου, η επίθεση ήταν προμελετημένη, οργανωμένη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση από μηχανοκίνητο τάγμα της Χρυσής Αυγής, η οποία εκείνο το διάστημα «είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις σε πολιτικά στέκια μεταναστών, στη Βίλα Αμαλίας κ.λπ.».
Το ότι οι χρυσαυγίτες έδρασαν προσχεδιασμένα προκύπτει -όπως αναλύεται στο σκεπτικό της απόφασης- από τον τρόπο της επίθεσης: πολλά άτομα μαζί, αφού αφαίρεσαν ή κάλυψαν τις πινακίδες κυκλοφορίας των μοτοσικλετών τους και κρατώντας μαχαίρια και τσεκούρια, εισέβαλαν στον χώρο των παθόντων, χωρίς να προκληθούν από τους τελευταίους.
Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έξω από το δικαστήριο
Κατηγορηματικό είναι το δικαστήριο και για την πρόθεση των καταδικασθέντων να σκοτώσουν, όπως φαίνεται τόσο από το «επικίνδυνο, δραστικό και πρόσφορο κατά την κοινή πείρα που και οι ίδιοι διέθεταν για αφαίρεση ανθρώπινης ζωής» μέσο που χρησιμοποίησαν όσο και από τα καίρια μέρη του σώματος (κεφάλι, θώρακας, αρτηρία) στα οποία επλήγησαν επανειλημμένα τα θύματα.
Σύμφωνα με την απόφαση, η ανθρωποκτόνος πρόθεση των δραστών δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική τους βούληση, αλλά επειδή ένα από τα πρόσωπα της ομάδας φώναξε «τέλος χρόνου» με αποτέλεσμα την άμεση και συντεταγμένη αποχώρηση των επιτιθέμενων.
Αξίζει να σημειωθούν οι ομοιότητες της συγκεκριμένης επίθεσης με όλες των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής στο δικαστήριο (δολοφονία Φύσσα, Αιγύπτιοι αλιεργάτες, συνδικαλιστές ΠΑΜΕ, Συνεργείο), με τους μάρτυρες-θύματα να κάνουν λόγο για απρόκλητες, σχεδιασμένες άψογα δολοφονικές ενέδρες από χρυσαυγίτες που πάντα εμφανίζονται ξαφνικά, χτυπάνε, είναι υπεράριθμοι και αποχωρούν. Και πάντα αρνούνται αυτό που έχουν κάνει...
Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.