12.2.17

Αύριο η δίκη του Κ.Πελετίδη στην Πάτρα. Υπόλογοι οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής κι όχι ο αγωνιστής δήμαρχος

Κώστας Πελετίδης
Τη Δευτέρα διεξάγεται η δίκη του δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, ο οποίος διώκεται επειδή είχε το σθένος να πει «όχι» στη διευκόλυνση της δράσης της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2015, ο Δήμος Πατρέων, σε αντίθεση με την αδιαφορία που επιδεικνύει η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου απέναντι στη δράση της υπόδικης ναζιστικής οργάνωσης, πήρε την πολιτική απόφαση να κινηθεί στην κατεύθυνση της απομόνωσής της.
Ετσι λοιπόν ο εκλεγμένος με το ΚΚΕ δήμαρχος, υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκε να παραχωρήσει στους χρυσαυγίτες χώρους για δημόσιες εμφανίσεις, καθώς επίσης και να τους παράσχει στοιχεία από τις υπηρεσίες του δήμου.
Η οργάνωση έδειξε τότε τα νύχια της, επιστρατεύοντας για άλλη μία φορά τη γνωστή τακτική των μηνύσεων και με μηνυτή τον χρυσαυγίτη, πρώην βουλευτή, Μιχαήλ Αρβανίτη, ο κ. Πελετίδης βρέθηκε να διώκεται με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος» και να δικάζεται τώρα στα δικαστήρια της Πάτρας.
Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν καθημερινά οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα υποστήριξης προς τον δήμαρχο Πατρέων, από δημοτικά συμβούλια, φορείς και σωματεία ανά την Ελλάδα, με τα οποία ζητούν να σταματήσει η δίωξή του.
Τη Δευτέρα το πρωί δεκάδες σωματεία και φορείς κηρύσσουν στάση εργασίας στην Πάτρα και καλούν σε συγκέντρωση στις 8 στα δικαστήρια της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.