2.2.17

Φοιτητές ακύρωσαν ομιλία ακροδεξιού υποστηρικτή του Τραμπ στο Μπέρκλεϊ [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Οι διαδηλώσεις των φοιτητών του Μπέρκλει που κατέληξαν σε βίαια επεισόδια και συγκρούσεις με την αστυνομία, έγιναν η αιτία να ακυρωθεί ομιλία του ακροδεξιού υποστηρικτή του Τραμπ, Μίλο Γιαννόπουλος. Ο Mίλο Γιαννόπουλος είναι υπεύθυνος της ακροδεξιάς ιστοσελίδας Breitbart News που στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ. 


Είναι γνωστός για τις ακραίες απόψεις του κατά του Ισλάμ, της πολιτικής ορθότητας και του φεμινιστικού κινήματος.

Διαδηλωτές - κυρίως φοιτητές - αντέδρασαν έντονα όταν έμαθαν ότι ο Γιαννόπουλος θα μιλήσει στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.


Ο Μίλο Γιαννόπουλος
Στις εστίες του Πανεπιστημίου οργανώθηκαν διαδηλώσεις που κατέληξαν σε επεισόδια.

«Έξω από το Πανεπιστήμιό μας, κάθαρμα ναζί», ήταν το βασικό σύνθημα.



Κάποιοι φοιτητές έσπασαν τα τζάμια στα παράθυρα της αίθουσας που θα δινόταν η ομιλία και άναψαν φωτιές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους φοιτητές με αποτέλεσμα πολλοί να τραυματιστούν.





Το Πανεπιστήμιο αναγκάστηκε να ακυρώσει την ομιλία.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής στρατηγικής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ήταν ο προηγούμενος επικεφαλής της ακροδεξιάς σελίδας Breitbart News.

«Ενοχλώ τις φεμινίστριες και τους τύπους του "Black Lives Matter" πιθανότατα τόσο όσο και ο ίδιος ο Τραμπ, ειδικά στα πανεπιστήμια. Οπότε, κυνήγησαν το "επόμενο καλύτερο" που βρήκαν, πιστεύοντας πως μπορούν να με τρομάξουν. Λοιπόν, δεν με τρομάζουν και θα συνεχίσω να δίνω ομιλίες στα πανεπιστήμια μέχρι να πεθάνω», ήταν η αντίδραση του Μίλο Γιαννόπουλος.

«Δεν θέλουν να συζητάμε γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν. Δεν είναι υπέρ τους τα δεδομένα και εδώ και 30 χρόνια η Αριστερά κάνει μπούλινγκ σε ανθρώπους για να σιωπήσουν, βρίζοντάς τους, τόσο που εκείνη έχει ξεχάσει να συζητά».



Από tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.