4.2.17

Συγκέντρωση ενάντια στη ρατσιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο στις 7/2

Αντιρατσιστική συγκέντρωση ενάντια στη δολοφονική επίθεση στον Ασπρόπυργο με θύμα Πακιστανό εργάτη γης διοργανώνουν την προσεχή Τρίτη 7 Φλεβάρη (17:00, Δημαρχείο Ασπροπύργου) η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα» και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Όπως καταγγέλλουν, ο Ζισάν Ελάχι βρέθηκε αντιμέτωπος με φασίστες την Τετάρτη 1 Φλεβάρη, την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά του στο χωράφι και στον δρόμο προς το σπίτι του.
Οι δράστες τον πλησίασαν από πίσω και τον σταμάτησαν φωνάζοντας: «Φύγε από τη χώρα μας. Θα σε χτυπάμε όπου σε βρίσκουμε».
Στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν με σιδερογροθιά στο πρόσωπο και το κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ, προκειμένου να νοσηλευτεί στο νευροχειρουργικό τμήμα.
Από τη μαρτυρία του θύματος προκύπτει ότι πρόκειται για την ίδια φασιστική ομάδα που το περασμένο καλοκαίρι είχε εξαπολύσει τουλάχιστον πέντε βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης στην περιοχή του Ασπρόπυργου, με τα μέλη της να παραμένουν ασύλληπτα, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ που θέτει τα εξής εωτήματα:
- Άραγε πού έφτασαν οι έρευνες της Αστυνομίας στην περιοχή όταν την προηγούμενη βδομάδα έχουν αναφερθεί και άλλα δύο παρόμοια περιστατικά;
- Περιμένουν τον επόμενο νεκρό για να κινηθούν;

«Οι ρατσιστικές επιθέσεις ξανάρχονται σε μια περίοδο που οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ξαναβγάζουν τα τάγμα εφόδου οργανώνοντας εισβολές σε σχολεία με επικεφαλής υπόδικους βουλευτές», καταλήγει το κάλεσμα προς συνδικάτα, φορείς και συλλογικότητες προκειμένου «να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές επιθέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.