16.2.17

2.500 προσφυγόπουλα φοιτούν συνολικά σε 94 σχολεία

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Κ.Γαβρόγλου από το βήμα της βουλής, 2.500 προσφυγόπουλα ακολουθούν το πρόγραμμα εκπαίδευσης και ήδη σε 94 σχολεία λειτουργούν 126 τμήματα για τα προσφυγόπουλα, ενώ για τις ανάγκες του προγράμματος έχουν προσληφθεί 274 εκπαιδευτικοί.

Ο Κ.Γαβρόγλου δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν αδυναμίες και καθυστερήσεις, ανέφερε, ωστόσο, ότι έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά από επιστημονική επιτροπή για τη στήριξη των προσφυγόπουλων, τα πορίσματα της οποίας ακολουθεί η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό και με τα 12.000.000 ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ, θα γίνει δυνατό να προχωρήσει το πρόγραμμα που θα ανακουφίσει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος του πόνου αυτών των ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, όπως ανέφερε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για την υλοποίηση του προγράμματος στηλίτευσε το «φασιστικό και ναζιστικό φαινόμενο που υπάρχει στη χώρα μας και στην Ευρώπη ολόκληρη», ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος που, επίσης, αντιδρά και χωρίς να ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή, προέρχεται από σύνολο πολιτών με φοβίες που το υπουργείο θέλει να τους ενημερώσει. Υπογράμμισε δε ότι το θέμα των αντιδράσεων σε λίγα σχολεία πρέπει να απασχολήσει όλα τα κόμματα, διότι η αντίδραση, δεν προέρχεται μόνο από τη Χρυσή Αυγή αλλά προέρχεται και από σύνολο πολιτών στους οποίους πρέπει να γίνει ενημέρωση.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός αναφέρθηκε και στη συνδρομή του υπουργείου Υγείας με τα βιβλιάρια υγείας και τα εμβόλια για τα προσφυγόπουλα. Ο Κ. Γαβρόγλου σημείωσε, επίσης, ότι οι δήμοι έχουν υποχρεώσεις προς τα σχολεία και δεν είναι σαφές πως κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, πολύ περισσότερο που παίρνουν χρήματα από την κυβέρνηση και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα χρήματα δεν πάνε πάντα εκεί που πρέπει να πάνε, δηλαδή συντήρηση σχολείων κλπ.

Ως προς το καθεστώς των αναπληρωτών καθηγητών, είπε ότι είναι ένα καθεστώς που πρέπει να αλλάξει και θα αντιμετωπιστεί με τους διορισμούς που θα ανακοινωθούν με ακρίβεια και ως προς τον αριθμό και ως προς τη διαδικασία. Αυτό, όπως είπε, θα είναι και ένα μεγάλο βήμα για την «κανονικοποίηση».

Από theperssproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου