30.1.17

Καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στα σχολεία της Λάρισας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών!

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες - Λάρισας και της τοπικής οργάνωσης του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση) για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα δημ.σχολεία Τερψιθέας και Αγ.Θωμά, την Τρίτη και την Τετάρτη. 

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες της Λάρισας


Θέλουμε τα σχολεία μας ανοιχτά και φιλόξενα για όλα τα παιδιά του κόσμου

Τα παιδιά των προσφύγων είναι καλοδεχούμενα

Mετ’ εμποδίων και στο μέσο της σχολικής χρονιάς ξεκινά για τα προσφυγόπουλα που ζουν αποκλεισμένα στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου , μια ιδιότυπη μορφή εκπαίδευσης με όρους «υγειονομικής ζώνης».

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε ότι τα παιδιά των προσφύγων δε θα ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης που γνωρίζουμε, αλλά σε ξεχωριστές διαδικασίες, σε απογευματινό ωράριο και διακριτά από τη σχολική ζωή των υπόλοιπων παιδιών. Αυτή η πολιτική απόφαση στερεί το δικαίωμα της κοινωνικοποίησης των ντόπιων και προσφύγων μαθητών , στερεί την αλληλεπίδραση άρα και την ένταξη , απομονώνει ,περιθωριοποιεί και εμπεδώνει συνολικά στην κοινωνία διακρίσεις και αποκλεισμούς. Η δημιουργία γκέτο για τη διαμονή και στη συνέχεια η εντελώς αποκομμένη εκπαίδευση των προσφύγων , τρέφει ξενοφοβικές συμπεριφορές, δίνει πάτημα σε ρατσιστές και φασίστες να βάζουν λουκέτα σε σχολεία, για να μην «μολυνθούν» τα παιδιά τους από τα προσφυγόπουλα, να εισβάλουν σε σχολικούς χώρους τραμπουκίζοντας εκπαιδευτικούς, όπως έγινε στις 17/1 σε δημοτικό σχολείο του Περάματος από ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Λαγό.

Για μας εκπαίδευση είναι η ένταξη όλων των παιδιών στην πρωινή λειτουργία των σχολείων χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Θα είμαστε εκεί πλάι στα παιδιά που μπορεί να γεννήθηκαν σε άλλους τόπους και να πιστεύουν σε άλλους θεούς, αλλά έγιναν πρόσφυγες από τους ίδιους που κάνουν εμάς ανέργους και φτωχούς. Όλοι εμείς που από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στο πλευρό των ανθρώπων που θαλασσοπνίγονταν για να σωθούν από τις φλόγες του πολέμου, αλλά και στο πλευρό κάθε άνεργου, ανασφάλιστου ,απλήρωτου εργαζόμενου . Εμείς που ξέρουμε πως η αλληλεγγύη δεν έχει εθνικότητα και θρησκεία, θα είμαστε εκεί για να δώσουμε, αλλά κυρίως για να πάρουμε λίγη ελπίδα, από τα παιδια που βγήκαν νικητές από τις βόμβες του πολέμου .Να πάρουμε το μάθημα της επιβίωσης , της αντοχής, το μάθημα της ίδιας της ζωής.

Όλοι εμείς που ζούμε στο τεράστιο γκέτο των μνημονίων, που βλέπουμε μέσα στην ίδια μας τη χώρα την πλειοψηφία της ανείπωτης φτώχειας, αλλά και τη μειοψηφία του σκανδαλώδους πλούτου, που είδαμε στην ίδια μας την πόλη να καίγονται τα παιδιά μας γιατί δεν είχαν θέρμανση και ρεύμα, ξέρουμε πως τα γκέτο δεν τα κάνουν οι πρόσφυγες, αλλά οι ισχυροί του πλούτου για να κλείσουν μέσα όσους πετά στο περιθώριο η καπιταλιστική κρίση. Εμείς θέλουμε ελευθερία, να σπάσουμε τα δεσμά των γκέτο της εκμετάλλευσης. Θέλουμε ένα κόσμο χωρίς φράχτες ,φραγμούς και σύνορα .Ελευθερία πρόσβασης σε όλα τα κοινωνικά αγαθά της εκπαίδευσης, της υγείας, της πρόνοιας της κοινωνικής ασφάλισης. Ελευθερία από τους πολεμοχαρείς ιμπεριαλιστές, τις συνθήκες τους, τις συμφωνίες τους και τις ενώσεις τους.

Ελευθερία να συνυπάρχουμε και να συμβιώνουμε με αλληλεγγύη.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες


Ανακοίνωση του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. 


Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της Λάρισας

Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών!


Την Τρίτη 31/01/17, στις 14:30, στο δημοτικό σχολείο Τερψιθέας, και την Τετάρτη 01/02/16, στις 14:30, στο 26ο δημοτικό σχολείο στην συνοικία του Αγίου Θωμά της Λάρισας, ανταποκρινόμαστε στην πρωτοβουλία συλλογικοτήτων της Λάρισας και καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο Κουτσόχερο .

Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους είναι άνθρωποι που εκδιωχθήκαν βίαια από την πατρίδα τους και για αυτό χρειάζονται τη στήριξή και την αλληλεγγύη μας. Σκοπός μας είναι να πολεμήσουμε και να διώξουμε τον φόβο, όχι τους φοβισμένους. Τα προσφυγόπουλα όπως και όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Η κοινωνία έχει μόνο να κερδίσει από μορφωμένους ανθρώπους.

Όσοι και όσες αντιδρούν στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία, αναπαράγουν το ρατσιστικό μίσος και τη μισαλλοδοξία. Η ιστορία έχει διδάξει ότι κατάληξη του ρατσισμού ήταν οι θάλαμοι αερίων του Χίτλερ. Δηλώνουμε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους υμνητές του Χίτλερ, στους ναζιστές τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, να δηλητηριάσουν την κοινωνία μας με ρατσισμό και μισαλλοδοξία. Δηλώνουμε πως θα μας βρουν μπροστά τους!

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας (φτώχεια, ανεργία, διάλυση της παιδείας της δημόσιας υγείας, πλειστηριασμοί κοκ) δεν ευθύνονται τα προσφυγόπουλα και οι πρόσφυγες αλλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις και οι «φίλοι» τους (δανειστές, ΕΕ, ΗΠΑ κοκ) καθώς και το σύστημα που όλοι μαζί υπηρετούν. Επιπλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες και για τις άθλιες συνθήκες στα κέντρα διαμονής προσφύγων αλλά και για τις απελάσεις προσφύγων στη δήθεν «ασφαλή» Τουρκία. Με την πολιτική που ακολουθεί δημιουργεί το έδαφος πάνω στο οποίο φυτρώνει ο ρατσισμός και ο φασισμός.

Ραντεβού λοιπόν την Τρίτη 31/01/17, στις 14:30, στο δημοτικό σχολείο Τερψιθέας, και την Τετάρτη 01/02/16, στις 14:30, στο 26ο δημοτικό σχολείο στην συνοικία του Αγίου Θωμά της Λάρισας, για να πούμε δυνατά καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, ανεπιθύμητος το ρατσισμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.