14.1.17

Ανεπιθύμητη στη Βέροια η Χρυσή Αυγή

Ένταση επικράτησε το πρωί στο κέντρο της Βέροιας, λίγο πριν από τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, παρουσία των υπόδικων βουλευτών Γιάννη Λαγού και Ηλία Κασιδιάρη. Στις 11:30 το πρωί μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ωρολογίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των γραφείων.


Ακολούθησε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων -που πέταξαν πέτρες κι άλλα αντικείμενα- και δυνάμεων των ΜΑΤ που «απάντησαν» με ρίψη χημικών.

Αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν στο σημείο μέχρι το πέρας της χρυσαυγίτικης φιέστας προκειμένου να αποφευχθούν νέα επεισόδια.



Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες τοπικοί φορείς εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την έλευση χρυσαυγιτών στην πόλη τους.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ Βέροιας έκανε λόγο σε ανακοίνωσή της για «τεράστια πρόκληση» και έστειλε μήνυμα στους «υπεύθυνους για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα και για τις βιαιοπραγίες ενάντια σε δημοκράτες πολίτες» ότι «η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων αυτής της πόλης όχι μόνο δεν τρομοκρατείται, όχι μόνο δεν ενστερνίζεται τις ολοκληρωτικές θεωρίες τους, αλλά και δεν θα πάψει ποτέ να αγωνίζεται ενάντια στη ρητορεία και τις πρακτικές τους».

Aπό efsyn.gr

υ.σ. επειδή επικοινωνήσαν μαζί μας αναγνώστες μας που παραβρέθηκαν στην συγκέντρωση, μας εντόπισαν ότι το ρεπορτάζ της efsyn.gr δεν αποδίδει την προκλητικότητα της αστυνομίας, που πρώτη έριξε δακρυγόνα προκαλώντας τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.