5.1.17

Η Κρήτη και οι... περιπέτειες των ανθρώπων του Σώρρα με τη Δικαιοσύνη

Υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», του πολιτικού φορέα που έχει ιδρύσει ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα στη Λαμία. Ο Χρήστος Μπαλαντίνας είχε μάλιστα συχνότατη παρουσία και στην Κρήτη, ως κεντρικός ομιλητής σε εκδηλώσεις που διοργάνωναν οι τοπικοί πυρήνες της οργάνωσης σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι. Μετά τον Κρητικό γιατρό Μανώλη Λαμπράκη είναι το δεύτερο στέλεχος της οργάνωσης που συλλαμβάνεται με βαρύ κατηγορητήριο.

Αναζητώντας στοιχεία για την οργανωτική δράση του Χρήστου Μπαλαντίνα μέσω των ανακοινώσεων του ίδιου αλλά και των τοπικών φορέων της «Ελλήνων Συνέλευσις» τον βρίσκουμε τουλάχιστον τέσσερις φορές στο νησί το τελευταίο διάστημα και μάλιστα ως εισηγητή σε συγκεντρώσεις με αρκετά μεγάλη συμμετοχή πολιτών.
Φωτογραφίες από συμμετοχή του στο πάνελ εκδήλωσης στο Ηράκλειο έχει ανεβάσει ο ίδιος στον λογαριασμό του στο facebook περίπου πριν από δύο μήνες, στις  25 Οκτωβρίου, με την ένδειξη ότι πρόκειται για εκδήλωση στο Ηράκλειο, αλλά χωρίς να προσδιορίζει αν η ημερομηνία της εκδήλωσης συμπίπτει με τη δημοσίευση των φωτογραφιών.   
Νωρίτερα, στις 27 Ιουλίου του 2016 ήταν από τους οργανωτές της ομιλίας του Αρτέμη Σώρρα στην Πλατεία Ελευθερίας, έχοντας αναλάβει και το έργο της live μετάδοσης μέσω internet ενώ ήταν από τους «πιστούς συνεργάτες», τους οποίους ο Σώρρας ανέβασε στο πάνελ μετά το πέρας της εκδήλωσης ευχαριστώντας τους για τη συνεισφορά τους.
Στις 15 Ιανουαρίου του 2016 ο Μπαλαντίνας μαζί με τον Γιάννη Καλογερόπουλο, επίσης πρωτοκλασάτο στέλεχος της οργάνωσης, βρέθηκαν στο Επιμελητήριο Λασιθίου σε αντίστοιχη ενημερωτική εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με την... «ορκωμοσία» των παραβρισκόμενων. Τον «όρκο του πολεμιστή» διάβαζε αποσπασματικά ο Καλογερόπουλος και επαναλάμβαναν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, διαδικασία που αποτελεί τυπικό τελετουργικό στο τέλος κάθε αντίστοιχης εκδήλωσης της οργάνωσης. Μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι ορκίζονται «στη συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμή τους είναι το κοσμικό πυρ».
Ο Χρήστος Μπαλαντίνας και ο Γιάννης Καλογερόπουλος βρέθηκαν πριν από δυόμισι χρόνια στο Ρέθυμνο εγκαινιάζοντας τα γραφεία της δημοτικής παράταξης «Ελεύθερο Ρέθυμνο» του Στέλιου Πετράκη, με ευθεία αναφορά στον Αρτέμη Σώρρα. Ο επικεφαλής της Στέλιος Πετράκης, ακολουθώντας τα πρότυπα Σώρρα, διαίρεσε τα 2,3 τρις που υπόσχεται ο Σώρρας σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας και της Κύπρου και κατέβηκε με προεκλογικό πρόγραμμα 7 δις (!) για τον Δήμο Ρεθύμνου.  Αν και πολλοί γέλασαν τότε ο ίδιος κατάφερε να εκλεγεί και δημοτικός σύμβουλος, αποτελώντας μάλλον τον μοναδικό μέχρι σήμερα "θεσμικό"  εκπρόσωπο του συγκεκριμένου μορφώματος πανελλαδικά. Στην πρόσφατη επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, ο Στέλιος Πετράκης πρωτοστάτησε στη ρητορική κατά της έλευσης των κατατρεγμένων στο νησί, ενώ την ίδια στιγμή έξω από το δημαρχείο λάμβαναν χώρα σοβαρά επεισόδια στη συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει ακροδεξιοί της πόλης. 
Οι φωτογραφίες του Πετράκη με τον Μπαλαντίνα και τον Καλογερόπουλο κοσμούν ακόμα τις ιστοσελίδες της οργάνωσης με πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις εκδηλώσεις των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου. Τις ημέρες εκείνες μάλιστα οι δύο εκπρόσωποι της «Ελλήνων Συνέλευσις» είχαν δώσει και ραδιοφωνική συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «Κρητόραμα».   
Η σχέση με τον Καλογερόπουλο
Οι Μπαλαντίνας και Καλογερόπουλος αποτελούν ιδιαίτερα επιτυχημένο ζεύγος ομιλητών αφού από κοινού έχουν παραβρεθεί σε δεκάδες εκδηλώσεις του φορέα σε όλη την Ελλάδα αποτελώντας δύο από τους καλύτερους πρεσβευτές των ιδεών του Αρτέμη Σώρρα για τη λύση του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας και των «αυτόχθονων» κατοίκων της.
Ωστόσο, η καλή τους συνεργασία φαίνεται να διαταράσσεται απότομα και με περίεργο τρόπο λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου από τη Λαμία. Στις 27 Δεκεμβρίου ο Καλογερόπουλος με ανάρτησή του στο facebook αποκαλύπτει πως ο Μπαλαντίνας πουλάει «προϊόντα - σκευάσματα - έλαια» και καλεί όλα τα μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» να αναφέρουν στην οργάνωση τα είδη που αγόρασαν και τα ποσά των αγορών. Ο ίδιος ανακοινώνει μάλιστα πως διεξάγεται έρευνα από τον κεντρικό οργανισμό της «Ελλήνων Συνέλευσις» για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Μπαλαντίνας μετέβη στο σπίτι της παιδοψυχιάτρου, η οποία ήταν επίσης ενεργό μέλος της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» και με την οποία εικάζεται πως διατηρούσε σχέση. Την επόμενη μέρα, 28/12 την βρήκε νεκρή στο σπίτι της ο αδελφός της με τουλάχιστον δεκαπέντε μαχαιριές.
Ακολούθησαν αρκετές παραληρηματικού τύπου αναρτήσεις του φερόμενου ως δράστη στο facebook στις οποίες έγραφε ότι δεν έχει καταλάβει τί έχει συμβεί, ότι κατέφυγε σε μοναστήρι, ότι του επιτέθηκαν και ξύπνησε γυμνός έξω από το σπίτι της ψυχιάτρου, ότι του την έχουν στημένη για να τον καθαιρέσουν από αρχηγό της οργάνωσης στη Λαμία κτλ. Μεταξύ των αναρτήσεών του υπάρχει και μία που απαντά και στον Καλογερόπουλο, λέγοντας ότι είχε δώσει και στον ίδιο διάφορα σκευάσματα, τα οποία έφτιαχνε μόνος του από φυσικά προϊόντα και τα οποία διέθετε δωρεάν χωρίς ποτέ να πληρωθεί (σ.σ. τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαιώνουν και αρκετοί χρήστες απαντώντας στην αρχική καταγγελία του Καλογερόπουλου). 
Απαντώντας στις καταγγελίες Καλογερόπουλου ο Μπαλαντίνας, στην ίδια ανάρτηση μετά τον φόνο της ψυχιάτρου, απειλεί εμμέσως τον πρώην συνοδοιπόρο του: «...σας περιμένω βρωμιάρηδες σας ξέρω και σας παρακολουθώ χρόνια τώρα βρωμιάρη γιατί νομίζεις γύριζα μαζί σου όλη την Ελλάδα για να σε βλέπω και εσένα και τα παιδιά σου...»
Ο Μπαλαντίνας συνελήφθη τελικά στις 30/12 και φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε ο δικηγόρος του.
Τον αθωώνει ο Σώρρας
Θέση για τα γεγονότα πήρε και ο ίδιος ο Αρτέμης Σώρρας με ανάρτησή του στο facebook (η οποία ωστόσο τις τελευταίες ώρες έχει κατέβει από τους τουλάχιστον έξι λογαριασμούς που διατηρεί ο ίδιος).  Ο Σώρρας προσπαθεί να αποκηρύξει τον Μπαλαντίνα ανακοινώνοντας και ο ίδιος πως όντως έχει πουλήσει «μαντζούνια και σκευάσματα αρκετών χιλιάδων ευρώ» σε μέλη της οργάνωσης. Ωστόσο, προχωρά και σε μια εκτίμηση πως αν και έχει κάνει πολύ κακό στην οργάνωση εντούτοις «δεν είναι δολοφόνος» αναφέροντας επί λέξει (χωρίς σημεία στίξης και πάντα με κεφαλαία όπως γράφουν τα μέλη της οργάνωσης): «ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΟΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ [ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ] ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΦΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΦΥΓΕ Ο Χ.ΜΠ.».
Σήμερα στον εισαγγελέα και ο Κρητικός γιατρός
Κατά σύμπτωση, σήμερα 3 Ιανουαρίου περνά το κατώφλι του εισαγγελέα στη Νέα Υόρκη και το δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Σώρρα που έχει συλληφθεί με βαρύτατες κατηγορίες. Ο άλλοτε «υπαρχηγός» του Σώρρα, Κρητικός γιατρός Μανώλης Λαμπράκης συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου από την αστυνομία της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών καθώς βρέθηκε να έχει συνταγογραφήσει συνολικά 2,4 εκατ. χάπια οξυκωδόνης, σε περίοδο 5 ετών. 
Ο Λαμπράκης έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος, με προσωπική εγγύηση 500.000 δολαρίων (καταβληθέντα 20.000). Για τον τελευταίο μήνα του έχει επιβληθεί περιορισμός μετακινήσεων μόνο στη Νότια και Ανατολική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, υποχρεώθηκε να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και να φορά ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι με οθόνη. Επίσης του απαγορεύθηκε να συνταγογραφεί οποιαδήποτε παραισθησιογόνο ουσία.
Επίθεση στον ΔΣΗ
Σε μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Ηρακλείου προχώρησε πρόσφατα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου προσπαθώντας να προειδοποιήσει για την εξαπάτηση πολιτών καθώς έχει διαπιστωθεί πως κατατίθενται δεκάδες τυποποιημένα εξώδικα στις εφορίες του νησιού από πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν τις οφειλές τους ζητώντας από το κράτος να τα εισπράξει από τα 600 δις που έχει καταθέσει ο Σώρρας υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Με δηλώσεις στις 7 Οκτωβρίου στην «Εφ.Συν.» ο  πρόεδρος του ΔΣΗ Άρης Ροζάκης είχε προειδοποιήσει πως «Τα έγγραφα αυτά δεν έχουν καμία νομική ισχύ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανακόψουν αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις ή ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος για τις οφειλές προς το Δημόσιο. Υπάρχει κίνδυνος χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα να βρεθούν προ δυσάρεστων τετελεσμένων αν στηριχθούν στη δήλωση αντί να κάνουν τις σχετικές ρυθμίσεις χρεών».
Για την κίνησή του αυτή ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου έχει γίνει αποδέκτης εκατοντάδων υβριστικών μηνυμάτων σε ιστοσελίδες της «Ελλήνων Συνέλευσις» και κοινωνικά δίκτυα από οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα. Το σύνθημα για τις επιθέσεις στον Σύλλογο έδωσε ο ίδιος ο αρχηγός με δήλωσή του στις 15 Οκτωβρίου στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν και οι εξής εύγλωττες φράσεις: ΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ????? ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ?????????? ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΜΗΝΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ??????????????????? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΡΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑ??????????ΕΕΕΕΕ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΘΑ ΔΙΕΤΑΖΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΩΡΡΙΑΣΗ».
Πηγη: Εφσυν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.