18.1.17

''Νίκος Πλουμπίδης'' - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου- Περάματος: ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Άψογα τα αντανακλαστικά των δασκάλων σε Πέραμα-Κερατσίνι στις προκλήσεις των φασιστών. Ακολουθεί η ανακοίνωση του ''Νίκος Πλουμπίδης'' - Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου- Περάματος.


Συναδέλφισσες συνάδελφοι


Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, γίναμε μάρτυρες πρωτόγνωρων στιγμών ακραίου τραμπουκισμού, βίας, απειλών από πρωτοπαλίκαρα της χα, με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Ι. Λαγό, εντός του προαυλίου της σχολικής μονάδας του Ικονίου κι ενώ παρεβρίσκονταν παιδιά στο ολοήμερο τμήμα, σε παρακείμενη αίθουσα.
Ο Σύλλογος μας, από τις 7.00 πμ, βρέθηκε, στήριξε και παρέμεινε δίπλα στους συναδελφους, μέχρι και την τελική, ασφαλή αποχώρηση όλων από τη σχολική μονάδα, στις 4.30μμ
Αναλυτικά:
Σήμερα, 17/01, ήταν προγραμματισμένη η ενημερωτική συνάντηση με τον Δντη Εκπσης, φορείς του Δήμου, γονέων, συλλόγων διδασκόντων και εκπροσώπων συντονιστών από τις ΔΥΕΠ.
Από πολύ νωρίς, ομάδα χρυσαυγιτών προσέγγισε τον εξωτερικό χώρο του σχολείου, πριν ακόμα ξεκινήσει το ωρολόγιο πρόγραμμα και η προσέλευση των μαθητών. Σύντομα, με την έλευση των παιδιών στο σχολείο, αναπτύχθηκε σημαντικός όγκος από γονείς και ομάδα κρούσης της χα. Οι διαρκείς οχλήσεις με τηλεφωνήματα, πιέσεις στην πόρτα του σχολείου, υπήρξαν ακατάπαυστες και συνεχείς, καθόλη τη διάρκεια του πρωινού προγράμματος.
Η δε μετάβαση των εκπαιδευτικών μετά τις 8.10 προς το σχολείο, αναγκαστικά γινόταν με συνοδεία αστυνομικών μέσα σε κλίμα έντασης και προσβολών προς τις/τους συναδέλφους.
Περιμένοντας τη συνάντηση να υλοποιηθεί, τόσο οι απειλές, όσο και ο κόσμος εκτός σχολείου πλήθαιναν.
Όταν όλοι οι συμμετέχοντες κατάφεραν να μπουν, ακολούθησε αρχικά λεκτικός διαπληκτισμός στην πόρτα με τον Ι.Λαγό, ο οποίος με τη βία προσπαθούσε να εισβάλει στο σχολείο.
Ακολούθησε απώθηση του, με όλες τις δυνάμεις των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στο σχολείο, με ιακχές 'ΠΙΣΩ ΦΑΣΙΣΤΕΣ' . Με την ομάδα κρούσης τους, κατάφεραν να σπάσουν την αντίστασή μας, εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο, εν ώρα μαθήματος, βρίζοντας, τραμπουκίζοντας, απειλώντας, χτυπώντας ,σπρώχνοντας, ρίχνοντας, συναδέλφισσες/ ους που ήμασταν εκεί.
Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί τόσο η στάση του αξιωματικού της αστυνομίας που θεωρούσε δεδομένη την παρουσία του βουλευτή στη συνάντηση, όσο και συνολικότερα η στάση της αστυνομίας, η οποία παρέμεινε απαθής και θεατής κατά τη διάρκεια των τραμπουκισμών.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση στην προγραμματισμένη συνάντηση, με τους γονείς να δηλώνουν, λίγο πριν τη λήξη της, ότι δεν έχουν καθησυχαστεί.
Συναδέλφισσες συνάδελφοι
Καταγγέλουμε τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις από τα ταγμάτα εφόδου της χα
Ο σύλλογος μας θα παραβρεθεί αύριο 18/01, στις 1.30, στο κάλεσμα του Δ/ντη Εκπ/σης για το αντίστοιχο τμήμα ίδρυσης ΔΥΕΠ στο 5ο Κερατσινίου
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ / ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.

Από http://spe-ploumpidis.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.