6.1.17

Κανένα παιδί στα χέρια της αντιτρομοκρατικής!

Για «εκδικητική ομηρία ενός μικρού παιδιού» κάνει λόγο η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των κρατουμένων σχετικά με την υπόθεση του 6χρονου γιου της Πόλα Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη μετά τη σύλληψη πρώτης χθες.

Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία καταγγέλλει ότι «το παιδί έχει στερηθεί κάθε επικοινωνία με το οικογενειακό του περιβάλλον. Οι δικαστικές αρχές αρνούνται να το παραδώσουν στους στενούς συγγενείς της μητέρας του και με πρόσχημα το βέλτιστο συμφέρον του, απειλούν να το βάλουν σε ίδρυμα».
«Η επιλογή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να πραγματοποιήσει την επιχείρηση σύλληψης σε χρόνο και τόπο κατά τον οποίο το παιδί ήταν παρόν, δείχνει πόσο χαμηλά είναι στις προτεραιότητες του κράτους η προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας του, αναφέρεται.
Ο περαιτέρω εγκλεισμός του 6χρονου αγοριού -που έχει γεννηθεί και έχει ζήσει τον πρώτο και πλέον χρόνο της ζωής του στη φυλακή- μόνο ως έκτιση μιας άγραφης ποινής των τρομονόμων μπορεί να ερμηνευτεί.
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καταλήγει σημειώνοντας ότι «στέκεται στο πλευρό των απεργών πείνας και δίψας Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη και στηρίζει το αίτημά τους να δοθεί το παιδί στην οικογένεια της μητέρας του».

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.