9.1.17

Ευπρόσδεκτα όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Ανεπιθύμητος ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία.

Aναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας για την υποδοχή των προσφυγόπουλων-μαθητών αυτή την Τετάρτη 11 Γενάρη στο 9ο δημ.σχολείο Ν.Ιωνίας.
Την Τετάρτη 11/1/2017 αρχίζουν επιτέλους τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο Βόλο, στην πρώην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων του «Μόζα». Η ΑΚΜ στηρίζει την πρωτοβουλία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΠΘ και κοινωνικών συλλογικοτήτων της πόλης για ένα θερμό καλωσόρισμα αυτών των παιδιών στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας (Χρ. Σμύρνης 2), την Τετάρτη (11/1) στις 14:00.
Με την κίνηση αυτή εκφράζουμε τη στήριξή μας στα προσφυγόπουλα και τους γονείς τους που έφυγαν κυνηγημένοι για να σωθούν από τον πόλεμο και βρέθηκαν στον τόπο μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή όπως ακριβώς έκαναν και οι πρόσφυγες του 1922.
Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες αντέδρασαν και προσπάθησαν να στερήσουν από τα παιδιά αυτά το δικαίωμα στη μόρφωση και τους λέμε ότι, είτε το θέλουν είτε όχι, ντροπιάζουν την ιστορία της Νέας Ιωνίας και της χώρας ολόκληρης. Μια ιστορία μετανάστευσης και προσφυγιάς που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Τους λέμε ακόμη ότι, είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, αποτελούν τη συνέχεια της ιστορίας του ρατσισμού και του φασισμού που ξεκίνησε με τέτοιες αντιδράσεις «αγανακτισμένων πολιτών» και οδήγησε στους θαλάμους αερίων του Χίτλερ.   
Τους υπενθυμίζουμε ότι για τα προβλήματα της παιδείας, για την κατάρρευση της δημόσιας υγείας, για τη φτώχεια και την ανεργία που έχουν εξωθήσει στη μετανάστευση μισό εκατομμύριο νέους Έλληνες, για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις δεν φταίει κανένα προσφυγόπουλο και κανένας πρόσφυγας. Υπεύθυνοι για αυτά είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι «μεγάλοι» τους φίλοι (δανειστές, ΕΕ, ΗΠΑ κοκ) και το σύστημα που όλοι μαζί υπηρετούν.
Απευθυνόμαστε ακόμη στους φασίστες και τους Χρυσαυγίτες που έχουν ντυθεί την προβιά του «αγανακτισμένου πολίτη» και ψαρεύουν σε θολά νερά σπέρνοντας ρατσιστικό μίσος και τους λέμε ότι θα τους φράξουμε το δρόμο! Ο φασισμός και ο ρατσισμός είναι η σαπίλα του ντουνιά και δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσουν!
Απευθυνόμαστε τέλος, στην κυβέρνηση και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους λέμε: τέρμα τα κροκοδείλια δάκρια και η υποκρισία! Η κυβέρνησή σας είναι υπεύθυνη για το ότι πρόσφυγες ξεπαγιάζουν στη Μόρια και ζουν σε άθλιες συνθήκες σε πολλά κέντρα διαμονής όλης της χώρας. Η κυβέρνηση σας είναι υπεύθυνη για τις απελάσεις προσφύγων προς την Τουρκία την οποία ονομάζετε «ασφαλή χώρα». Η κυβέρνηση σας είναι υπεύθυνη για τη φτώχεια και τη δυστυχία που έχουν εξαπλωθεί στην ελληνική κοινωνία σαν αποτέλεσμα των μνημονίων και πάνω τους φυτρώνει ο ρατσισμός.
Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη 11/1, στις 14:00, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας για να πούμε δυνατά: καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, ανεπιθύμητος ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.