5.12.16

Νίκη για το κίνημα στο Standing Rock! Τους ευχαριστούμε!

Το ηρωϊκό κίνημα στο Standing Rock σήμερα πανηγυρίζει τη ιστορική νίκη του! Χθες το Σώμα Μηχανικών του Στρατού (που εκδίδει άδειες, επιβλέπει και συχνά συμμετέχει σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα) ανακοίνωσε ότι ο αγωγός πετρελαίου των 1.172 μιλίων δεν θα περάσει από τις περιοχές των Ινδιάνων Σιού, αλλά θα περάσει από άλλη εναλλακτική διαδρομή που αναζητείται.  
Στην ανακοίνωση τους οι αγωνιστές του Standing Rock αναγνωρίζουν ότι η νίκη τους ήταν το αποτέλεσμα της μαζικής αλληλεγγύης και της ενεργής συνεισφοράς της κινηματικής Αμερικής. Γράφουν: "Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν σ' αυτό τον αγώνα. Ευχαριστούμε τη νεολαία όλων των Ινδιάνικων φυλών που πήραν την πρωτοβουλία γι' αυτό το κίνημα. Ευχαριστούμε τα εκατομμύρια των ανθρώπων διεθνώς που μας στήριξαν. Ευχαριστούμε τους χιλιάδες ανθρώπους που ήρθαν εδώ στην κατασκήνωση για υποστήριξη, τους δεκάδες χιλιάδες που συνεισφέρανε χρόνο, ταλέντο και λεφτά για να μπορέσουμε να σώσουμε το νερό"!!
Ταυτόχρονα όμως με τους γιορτασμούς, το κίνημα δεν εφησυχάζει! Κατανοούν ότι η επερχόμενη προεδρία Ντ.Τράμπ αποτελεί μια πρόκληση και δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν θα του επιτρέψουν να τους κλέψει τη νίκη τους. Το έδαφος της ανησυχίας τους είναι η βαθιά αντι-περιβαλλοντική πολιτική Τράμπ, ο οποίος δεν δίστασε στο παρελθόν να δηλώσει πως η κλιματική αλλαγή είναι μύθος και ψέμα των Κινέζων...
Το χειρότερο είναι πως η Energy Transfer Partners και η Sunoco Logistics Partners, που θα κατασκεύαζαν τον αγωγό, κατάγγειλαν την απόφαση του Σώματος των Μηχανικών του Στρατού ως "μια καθαρόαιμη πολιτική απόφαση" που δεν τους πτοεί από τα σχέδια τους!!

Με στοιχεία από telesurtv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.