6.12.16

Δίκη Χρυσής Αυγής για Πέραμα: «Φοβήθηκα για τη ζωή και τα παιδιά μου»

Τα όσα έζησε τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013, κατά την επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΠΑΜΕ, στο Πέραμα, περιέγραψε ο μάρτυρας Σταύρος Λευκοδημήτρης,ενώπιον του δικαστηρίου όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας και άλλα μέλη του κόμματος δέχτηκαν χτυπήματα από τους δράστες, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης και όπως σημείωσε, φοβήθηκε για τη ζωή του και για τα παιδιά του.
Κάνοντας λόγο για «μένος» των χρυσαυγιτών σε βάρος τους, είπε χαρακτηριστικά: «για να σας περιγράψω, ήταν τόσο το μένος, που φοβήθηκα για την ζωή μου…τα παιδιά μου».
Όπως κατέθεσε ο κ. Λευκοδημήτρης, κοιτάζοντας πίσω του είδε τον Πουλικόγιαννη γεμάτο αίματα από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί: «Νόμιζα πως είχε σκοτωθεί. Τον κρατούσε και τον έσερνε ο Βαξεβάνης (σσ Μιχάλης Βαξεβάνης, μάρτυρας στην υπόθεση που έχει καταθέσει) και πίστεψα πως είναι νεκρός. Τά’χασα, τρομοκρατήθηκα». Ο μάρτυρας υποστήριξε πως «από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», ενώ τόνισε πως η επίθεση κράτησε μόνο λίγα λεπτά.
Ο διάλογος με τον πρόεδρο
Πρόεδρος: Εσείς κρατούσατε κάτι; Για να αμυνθείτε;
Μάρτυρας: Μα δεν είχα κάτι..
Πρόεδρος: Ό,τι είχατε…τα σύνεργα. ..
Μάρτυρας: Εγώ τι να τους κάνω με το σελοτέιπ και το συρραπτικό..
Απαντώντας σε ερώτηση της Έδρας ως προς το κίνητρο που θεωρεί πως είχαν οι δράστες, ο μάρτυρας είπε «ότι είναι ναζί. Να διώξουν τους κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ από την Ζώνη».
Εισαγγελέας: Για τάγματα εφόδου έχετε ακούσει;
Μάρτυρας: Έχω ακούσει και έχω δει. Αυτό που ζήσαμε, τάγμα εφόδου ήταν.
«Η ηγεσία της ΧΑ γνώριζε»
Σύμφωνα με τον κ. Λευκοδημήτρη υπάρχουν ομοιότητες στην επίθεση που δέχθηκε το ΠΑΜΕ με την μοιραία επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα αλλά και αυτή που έγινε σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων, καθώς και στις τρεις: «Είναι νύχτα, είναι μαυροφορεμένοι, συστήνονται και δρουν γρήγορα».
Όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής γνώριζε τι επρόκειτο να συμβεί κατά των μελών του ΠΑΜΕ: «Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μην γνώριζε. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Πανταζής (σσ κατηγορούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος, που φέρεται επικεφαλής της ομάδας των δραστών) και ο κάθε Πανταζής να πάρει το μπουκάλι από εδώ και να το πάει εκεί αν δεν το ξέρει ο αρχηγός».
Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας υπενθύμισε δημόσιες δηλώσεις της κατηγορουμένης βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, σχετικά με την στήριξη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής «στα παιδιά με τα μαύρα», του αρχηγού της οργάνωσης, κατηγορούμενου Νίκου Μιχαλολιάκου, που είχε χρησιμοποιήσει την φράση του Γκαίμπελς «θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει», του κατηγορούμενου βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, που είχε χαρακτηρίσει τον Χίτλερ «κοινωνικό αναμορφωτή της φυλής» , ενώ αναφέρθηκε και στην περίφημη φράση «είμαστε η σπορά των ηττημένων του ’45».
Η διαδικασία συνεχίζεται.
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου