8.12.16

Φασιστική επίθεση στο στέκι του Αριστερού Σχήματος Ιλίου

Δελτίο Τύπου-καταγγελία της οργάνωσης του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στις δυτικές συνοικίες Πετρούπολη και Ίλιον.
Καταγγέλλουμε την επίθεση της φασιστικής ομάδας «Ανένταχτοι Μαιάνδροι Εθνικιστές» στο στέκι του Αριστερού Σχήματος Ιλίου την Κυριακή 4/12/2016.
Με αναγραφή συνθημάτων και φθορές στον χώρο οι θρασύδειλοι νεοναζί προσπαθούν να σπείρουν φόβο, βάζοντας στο στόχαστρο το στέκι της αριστερής ενωτικής δημοτικής παράταξης που ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια έχει σταθεί δίπλα σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα στην περιοχή του Ιλίου (και γι’ αυτό την στηρίζει και το Ξεκίνημα στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις).
Η συγκεκριμένη ομάδα αποτελεί διάσπαση της Χρυσής Αυγής με πολλές επιθέσεις στο ενεργητικό της. Τον Ιούλη του 2013 επιτέθηκαν με μολότωφ σε αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη με ανάρτηση τους. Το ίδιο διάστημα είχαν προκαλέσει εμπρησμό στο χώρο του Δικτύου Αλληλεγγύης 6ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας, «Το Μυρμήγκι». Φέτος το καλοκαίρι «στόλισαν» με αγκυλωτούς σταυρούς, μαίανδρους και συνθήματα «κομμούνια θα πεθάνετε» και «Ζήτω ο Περίανδρος» (ο καταδικασθείς χρυσαυγίτης Αντώνης Ανδρουτσόπουλος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή) γραφεία οργανώσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αριστερών δημοτικών κινήσεων και στεκιών (όπως η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης) των εφημερίδων «Εποχή» και «Πριν», ακόμα και γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και καταλήψεις του αναρχικού χώρου. Στις περισσότερες περιπτώσεις εκτός από τις υπογραφές του ΑΜΕ στον χώρο της επίθεσης, υπάρχουν και ανάλογες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα τους.
Την ευθύνη αναλαμβάνουν κι αυτή την φορά μέσα από το blog τους παρουσιάζοντας  φωτογραφικό υλικό από την επίθεση στο στέκι του ΑΣΙ αλλά και κατά του στεκιού του αντιεξουσιαστικού χώρου «Θερσίτης».
Η στιγμή που διάλεξαν για την επίθεση έχει μια παραπάνω σημασία καθώς ο δημοτικός σύμβουλος του ΑΣΙ, Πάνος Κουτσιανάς και άλλοι 2 αριστεροί δημοτικοί σύμβουλοι στην περιοχή δέχονται δικαστικό πόλεμο από την VODAFONE, η οποία μάλιστα ζητάει από τους 3 διωκόμενους αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ επειδή αρνήθηκαν να γίνει το Ίλιον δάσος παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Αλλά αυτό που είναι πραγματικά απορίας άξιο, είναι γιατί δεν υπάρχει καμιά αστυνομική διερεύνηση και καμιά απόδοση δικαιοσύνης για τόσες επιθέσεις όταν μάλιστα οι υπεύθυνοι απολαμβάνουν τον δημόσιο πανηγυρισμό των πράξεων τους;;;

Η συνέχιση της ατιμωρησίας των φασιστών αποτελεί πρόκληση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.