17.12.16

Αποστομωτική απάντηση στους Ναζί η μαζική και ενωτική πορεία σε Ίλιον-Πετρούπολη

Του Γιώργου Κασαμπαλάκου

Μαζική και πετυχημένη ήταν η αντιφασιστική διαδήλωση της 17ης Δεκέμβρη, αφού περισσότεροι από 300 συναγωνιστές από τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας συμμετείχαν σε αυτή.
Η πορεία, που ξεκίνησε από την πλατεία Πετρούπολης και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Ιλίου, ήταν η αποστομωτική απάντηση του τοπικού αντιφασιστικού κινήματος, ενάντια στις πρόσφατες ναζιστικές επιθέσεις των Α.Μ.Ε. (Αυτόνομοι Μαίανδροι Εθνικιστές) στο στέκι του Αριστερού Σχήματος Ιλίου, της Ανυπότακτης Πετρούπολης και στον Θερσίτη.
Η κινητοποίηση ήταν ενωτική, αφού συσπείρωσε πολλές συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις. 
Έλαμψαν δια της απουσίας τους για άλλη μια φορά το επίσημο τοπικό ΚΚΕ και η επίσημη τοπική ΛΑΕ, παρότι μεμονωμένοι σύντροφοι από τους χώρους αυτούς συμμετείχαν.

Η πορεία ανέδειξε την σημασία που έχει η ενότητα στη δράση όλων των τοπικών συλλογικοτήτων, κινήσεων και αγωνιστών που θέλουν να αντιπαλέψουν τον φασισμό. Ο συντονισμός και η στενότερη συνεργασία όλων μας το επόμενο διάστημα, αποτελεί την πιο αποστομωτική απάντηση στην φασιστική απειλή αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον. 

1 σχόλιο:

  1. υπομονή παιδιά του σόρος και ο τσίπρας σας θα πέσει...όταν έρθουμε εμείς θα νιώσετε τον νεοναζισμό στο πετσί σας...υπομονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.