16.11.16

Η ανακύκλωση της φρικαλέας ιστορίας με την Κούνεβα

«Προφανώς γνωρίζεις την ιστορία με την Κούνεβα…». Η φράση δεν είναι κουίζ σε τηλεπαιχνίδι. Δεν ειπώθηκε σε διάλογο αναστοχασμού φρικαλέων γεγονότων.

Καθίσταται αποτρόπαιη και προκαλεί ρίγος γιατί, όπως καταγγέλλεται, συνόδευσε την απόλυση 45χρονης εργάτριας στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Θεσσαλονίκης.
Και, επιπλέον, διότι, σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκστομίστηκε από τον Νικήτα Οικονομάκη, ιδιοκτήτη της πρώην ΟΙΚΟΜΕΤ, της εταιρείας δηλαδή στην οποία εργαζόταν η συνδικαλίστρια και νυν ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Ολα ξεκίνησαν όταν πέντε εργάτες και εργάτριες του ΚΔΑΥ διαμαρτυρήθηκαν διότι η εταιρεία τον Σεπτέμβριο εφάρμοσε το γνωστό σύστημα αλλαγής της επωνυμίας για άλλη μια φορά.
Επέβαλε στους εργαζομένους να υπογράψουν νέες συμβάσεις, με χειρότερους όρους (από αορίστου σε 2 μήνες), βάζοντάς τους να υπογράψουν ή οικειοθελή παραίτηση και επαναπρόσληψη ή απόλυση. Τα πέντε μέλη της επιτροπής αρνήθηκαν να υπογράψουν, «καθώς είναι παράνομο», λένε στην καταγγελία τους.
Η Μελίνα Τουτσογλίδου, γνωστή για τη συνδικαλιστική δράση της στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, καταγγέλλει πως όταν κλήθηκαν για συζητήσεις «ο κ. Οικονομάκης απευθύνθηκε σε εμένα λέγοντάς μου: “προφανώς γνωρίζεις την υπόθεση της Κούνεβα”».
Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο του ΚΔΑΥ Νικήτα Οικονομάκη, ο οποίος κάνει λόγο για «φοβερά ψέματα και προβοκάτσια» και τονίζει ότι «αύριο κιόλας θα πάω ο ίδιος στον εισαγγελέα για την υπόθεση».
«Να θυμίσω στον κ. Οικονομάκη ότι είμαι ζωντανή και αγωνίζομαι», είπε η  Κωνσταντίνα Κούνεβα στην «Εφ.Συν».
«Θέλω να σας πω ότι ακόμη κι εγώ, που έχω υποστεί την επίθεση, θα ήθελα να ξεχάσω την “υπόθεση Κούνεβα”. Ομως, ο κ. Οικονομάκης και πολλοί ακόμη εργοδότες σαν αυτόν δεν θέλουν να την ξεχάσουμε. Θέλουν τους εργαζόμενους τρομοκρατημένους. Βολεύονται με την εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί. Δεν με ξαφνιάζει καθόλου που είχε το θράσος να θυμίσει στους εργαζόμενους τι είχα πάθει εγώ».

Aπο efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.