8.11.16

Ξαναχτίζει τείχος μίσους η Γερμανία

Μετά το τείχος στο Βερολίνο, το οποίο στιγμάτισε τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και ο χρόνος δεν έχει καταφέρει ακόμα να σβήσει για τα καλά τα σημάδια του, η Γερμανία σηκώνει και πάλι τείχος ρατσισμού και απομόνωσης, αυτή τη φορά στο Μόναχο.

Αυτή τη φορά μάλιστα οι εμπνευστές του είπαν να βάλουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, και φρόντισαν το τείχος που κατασκευάζουν να είναι ψηλότερο και από το τείχος του Βερολίνου, αφού ξεπερνά τα 3,65 μέτρα.

Όλα αυτά μετά από απαίτηση των κατοίκων του προαστίου Νόιπερλαχ Σουντ που ισχυρίζονται ότι κινδυνεύει η ασφάλειά τους από τους πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν εκεί, αλλά και ότι αν δεν σηκωθεί το τείχος αυτό θα πέσει κατακόρυφα η αξία της περιουσίας τους.

Το νέο τείχος του αίσχους θα προφυλάξει, μάλιστα, σύμφωνα με τους κατοίκους του γερμανικού προαστίου, και από το θόρυβο που ίσως κάνουν οι πρόσφυγες και θα συμβάλει ώστε οι πρόσφυγες -στην πλειοψηφία τους ασυνόδευτα παιδιά- να μη μολύνουν τον αέρα που αναπνέουν.

Ο δικαστής του διοικητικού δικαστηρίου κατέστησε σαφές ότι οι μετανάστες δε θα πρέπει να το χρησιμοποιούν για να παίζουν ή για να διασκεδάσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Ορισμένοι κάτοικοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν τους νοιάζει καθόλου που το τείχος είναι τόσο ψηλό από τη στιγμή που κάνει τη δουλειά του.

«Εφόσον μας χωρίζει από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα είμαστε ευχαριστημένοι» λένε χαρακτηριστικά.

Ευτυχώς που εκτός από αυτούς, υπάρχει και μια άλλη μερίδα κατοίκων που αντιδρούν στην ανέγερση του τείχους, τονίζοντας ότι είναι απαίσιο και πως θα μπορούσε να είχε επιλεγεί μια άλλη λύση που θα έδειχνε στους πρόσφυγες ότι δεν είναι ανεπιθύμητοι.

Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή, μια ομάδα 30 νεοναζί έστησαν ενέδρα και χτύπησαν τρεις νεαρούς Αφγανούς πρόσφυγες στην ανατολική Γερμανία.


Aπό thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.