3.11.16

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Πουλικόγιαννης «Ο Αρχηγός γνώριζε τα πάντα για τις επιθέσεις»

Με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο «Αρχηγός» της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε άμεση γνώση των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η κατάθεση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Για άλλη μία φορά οι συνήγοροι υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής διακόπτουν διαρκώς την κατάθεση, παρακωλύοντας τη δίκη σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένταση και να αποπροσανατολίσουν από τις «καυτές» αποκαλύψεις του μάρτυρα.

Ερώτηση συνηγόρου πολιτικής αγωγής: Από πού προκύπτει γνώση του «Αρχηγού», του Μιχαλολιάκου, για την επίθεση;

Απάντηση: Υπάρχει δημοσίευμα στο enikos.gr το 2015 πριν από την έναρξη της δίκης, που αποκαλύπτει μηνύματα που αναφέρονται στη σχέση του «Αρχηγού». Στέλνεται μήνυμα προς τον Μιχαλολιάκο στις 13/9, μετά το χτύπημα σε εμάς, «Να αγιάσουν τα χεράκια τους» και «Freikorps».

Σε άλλο μήνυμα, πάλι από το ίδιο κινητό, προς τον Μιχαλολιάκο μετά τη δολοφονία Φύσσα, μιλάει για «ελληνικό Σεπτέμβρη». Συνολικά έχουμε τρία μηνύματα: το πρώτο μετά την επίθεση σε μας, το δεύτερο στις 16/9 με τα επεισόδια στον Μελιγαλά, το τρίτο στις 19/9, 40 λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την έκφραση «Γουστάρω - γουστάρω - γουστάρω».

Πολιτική Αγωγή: Σε ποιου τα χεράκια νομίζετε ότι αναφέρεται;

Σωτήρης Πουλικόγιαννης: Όπως το εκλαμβάνω, είναι συγχαρητήριο μήνυμα- τηλεγράφημα για την επίθεση που δεχτήκαμε εκείνο το βράδυ. Όμως το μήνυμα δεν πάει σε αυτούς που το έκαναν, πάει κατευθείαν στον «Αρχηγό» και αυτό λέει κάτι.

Π.Α.: Τι θεωρείτε ότι σημαίνει το περιεχόμενο του μηνύματος «Γουστάρω - Γουστάρω - Γουστάρω – Χ.Α. Ελληνικός Σεπτέμβρης» σαράντα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα;

Σ.Π.: Αυτό που καταλαβαίνω είναι έπαινος προς τον Μιχαλολιάκο

Π.Α.: Τι θεωρείτε ότι σημαίνει η αναφορά στον «Ελληνικό Σεπτέμβρη»;

Σ.Π.: Την περίοδο εκείνη φαινόταν κλιμάκωση της έντασης και της επιθετικότητας από την πλευρά της Χ.Α. Η επίθεση σε εμάς το βράδυ 12 προς 13, μετά τα επεισόδια στον Μελιγαλά και αποκορύφωμα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο «Ελληνικός Σεπτέμβρης» ήταν αυτό που έλεγαν οι ηγέτες τους και στα κανάλια ότι «μετά τη σφαλιάρα στην Κανέλλη, μην ανησυχείτε όσο βαράμε παίρνουμε 2 μονάδες πάνω» (στις δημοσκοπήσεις).

Π.Α.: Πώς συνδέεται η λέξη Freikorps με την επίθεση εναντίον σας;

Σ.Π.: Από ό,τι γνωρίζω, τα Freikorps ήταν η προπομπή των ταγμάτων εφόδου των ναζί μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Από αυτούς φτιάχτηκαν και τα Eς-Eς και στέλεχός τους ήταν ο ίδιος ο Ρούντολφ Ες. Οι επιθέσεις που πραγματοποιούσαν σε μετανάστες, εβραίους, κομμουνιστές, ομοφυλόφιλους και η δομή τους ήταν ακριβώς ίδια με αυτό που βιώσαμε το βράδυ της επίθεσης.

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.