3.11.16

Προβολή στο "Π" στα Πατήσια αύριο

Αύριο στο "Π" το νέο στέκι στα Πατήσια στις 8μμ η προβολή του  "La lengua de las mariposas" ("Η γλώσσα της πεταλούδας"). Παρακολούθησε τις δράσεις τους στο fb  www.facebook.com/Π-χώρος-κινημάτων-αλληλεγγύης-πολιτισμού.

Ως τρίτη μας βιντεοπροβολή η κινηματογραφική ομάδα του στεκιού "Π" την Παρασκευή 4/11 θα παρουσιάσει με αφορμή τα 80 χρόνια που συμπληρώνονται από την πολύ σημαντική επανάσταση στην Ισπανία το 1936 και τον εμφύλιο πόλεμο που τελικά οδήγησε στη φασιστική δικτατορία του Φράνκο, την ταινία του José Luis Cuerda (που ποτέ δεν προβλήθηκε στις ελληνικές αίθουσες) "La lengua de las mariposas" ("η γλώσσα της πεταλούδας")
Πλοκή:
Η ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του 1936 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και τη ζωή, με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος τού έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση.
Σκηνοθεσία: José Luis Cuerda Σενάριο: Rafael Azcona, José Luis Cuerda, Manuel Rivas Ηθοποιοί: Fernando Fernán Gómez (Δον Gregorio), Manuel Lozano (Moncho), Uxía Blanco (Rosa), Gonzalo Uriarte (Ramón), Alexis de los Santos (Andrés)
Είδος ταινίας: Κοινωνική – Δραματική (αντιφασιστικός κινηματογράφος) Χώρα παραγωγής: Ισπανία Γλώσσα: ισπανικά Έτος παραγωγής: 1999 Υποψήφια για 13 βραβεία Γκόγια, βραβείο Γκόγια καλύτερης διασκευής σεναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.