15.11.16

ΗΠΑ: Ο Τράμπ έβγαλε τους μαθητές στους δρόμους να φωνάζουν «Δεν είναι ο πρόεδρος μου»!

Ισως και να μην έχει προηγούμενο στην εκλογική ιστορία των ΗΠΑ αυτό που συμβαίνει τώρα με τις χιλιάδες του κόσμου να εξακολουθούν να διαδηλώνουν εδώ και μία εβδομάδα – εισήλθαν ήδη στην δεύτερη – κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου της χώρας τους. Γεγονός που επιβεβαιώνει τα νέα,ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνονται στην αμερικανική λαϊκή συνείδηση.

Τον τόνο των διαδηλώσεων δίνουν και χιλιάδες μαθητές που ενώνουν την φωνή τους στο σύνθημα «Δεν είναι ο πρόεδρος μου» και εγκαταλείποντας τις τάξεις τους για να βγουν στον δρόμο, σε πολλές αμερικανικές πόλεις.



«Λάδι» στη «φωτιά» φρόντισε να ρίξει ο ίδιος ο Τραμπ επιλέγοντας τον Στίβεν Μπάνον στη θέση του υπεύθυνου στρατηγικής της κυβέρνησης, γεγονός που παραπέμπει σε απευθείας έλεγχο του Λευκού Οίκου, από το σκοταδιστικό κίνημα των λευκών εθνικιστών.

Οπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ, η εκπαιδευτική περιφέρεια του Λος Άντζελες εκτιμά ότι 4.000 μαθητές εγκατέλειψαν τις τάξεις τους, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της προεδρικής εκλογής του Τραμπ, ο οποίος έχει εξαγγείλει την απέλαση των μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ, αλλά και την κατασκευή τείχους στη συνοριακή γραμμή με το Μεξικό.

Η σχολική περιφέρεια στο Σιάτλ, από την πλευρά της εκτιμά ότι περίπου 5.000 μαθητές από 20 γυμνάσια κι άλλα σχολεία συμμετείχαν στις χθεσινές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.