13.11.16

Έτσι εξαπλώνεται ο ρατσισμός




Μαθητές στο γυμνάσιο του Royal Oak του Μίτσιγκαν, μέσα στο σχολείο, την ώρα του διαλείμματος άρχισαν να φωνάζουν σύνθημα «χτίσε τον τοίχο», ένα σύνθημα που προέρχεται από την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.
Οι μαθητές βρίσκονται στο κυλικείο του σχολείου και φωνάζουν «build the wall», την ώρα που στον ίδιο χώρο βρίσκονται μαθητές διαφορετική καταγωγής. Σύμφωνα με τον χρήστη που ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο ένα «παιδί Λατινικής καταγωγής έβαλε τα κλάματα». «Οι κοροϊδίες, η δύναμη του bullying του "χτίσε τον τοίχο" από παιδιά σε παιδιά είναι τρομακτική», συμπλήρωσε.



Πολλές οικογένειες λόγω της τόσο της έντασης του βίντεο όσο και της ρητορικής η οποία δημιουργήθηκε με την προβολή του, εκφράζουν ανησυχία για σχετικά με την ασφάλεια των μαθητών.
Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό, που καταγράφεται μετά την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σε όλη την προεκλογική εκστρατεία προώθησε με τη ρητορική του τον ρατσισμό και τον διχασμό στην αμερικανική κοινωνία.
Ενδεικτικά, βίντεο από κάμερα ασφαλείας κατέγραψε ένα άνδρα στη Νότια Φιλαδέλφεια να γράφει σε αυτοκίνητο και αργότερα σε βιτρίνα καταστήματος ρατσιστικά και ναζιστικά συνθήματα. Γκράφιτι με σβάστικες έκαναν την εμφάνισή τους σε τοίχους. Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε και την υποστήριξη της Κου Κλουξ Κλαν αλλά και πολλών ακροδεξιών παραστριωτικών ομάδων.
Πολλοί με ρατσιστική συμπεριφορά επικαλούνται πλέον τους «κανόνες του Τραμπ», ενώ σε πάρκο της Νέας Υόρκης έχει γραφτεί «κάνε την Αμερική ξανά λευκή» μαζί με αισχρά μηνύματα κατά των αφροαμερικανών. Στην Καλιφόρνια έχουν καταγγελθεί ήδη επιθέσεις κατά γυναικών που φορούν την παραδοσιακή ισλαμική μαντίλα.
Πηγή:tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.