22.11.16

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον Γ.Μουζάλα

Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου-επιστολή προς Γ.Μουζάλα της Αντιρατσιστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. 
«Αγαπητό» Γραφείο Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα,
Χωρίς μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε την αρνητική σας απάντηση στο πρόσφατο αίτημα της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης να επισκεφτεί εκ νέου τις δομές τις οποίες δημιουργήσατε εδώ και μερικούς μήνες γύρω από την πόλη, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής σας πολιτικής, προκειμένου να διαμένουν εκεί οι μετανάστες/τριες. Δομές που έχουν πλέον ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά του εγκλεισμού και του αποκλεισμού των μεταναστών/τριών.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε βέβαια ότι μας εντυπωσίασε η «αποτελεσματικότητα» των τεχνικών σας επιτελείων, μιας και όπως μας λέτε «αυτή την περίοδο διεξάγονται στις Δομές [σε όλες ταυτοχρόνως;] εργασίες στα πλαίσια της προετοιμασίας για την χειμερινή περίοδο και ως εκ τούτου δεν πραγματοποιούνται επισκέψεις». Φαίνεται πάντως ότι δεν είναι μόνο «αποτελεσματικά» τα τεχνικά σας συνεργεία, αλλά και αόρατα! Επιβεβαιώνεται έτσι για άλλη μια φορά ότι όποιοι μπαίνουν σε αυτούς τους χώρους εκτοπισμού, εκτός από το στρατό, τις μκο και την αστυνομία, περνάνε στη σφαίρα της άυλης μάζας.

Το μόνο που μένει για τα δικά μας μάτια είναι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η αναμονή χωρίς καμιά ορατή προοπτική χιλιάδων μεταναστών/στριών, καθώς και η ανύπαρκτη πολιτική σας βούληση να αντιληφθείτε τους/τις μετανάστες/στριες και τα παιδιά τους ως ανθρώπους και όχι ως νούμερα ευρωπαϊκών επιχορηγήσεων και διαπραγματευτικά χαρτιά γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Επειδή όμως εμείς δεν καταγράφουμε απλώς την πραγματικότητα, αλλά ανήκουμε σε εκείνη την τυραννική για σας κατηγορία ανθρώπων που θέλουν και να την αλλάξουν, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε μια από τις επόμενες μέρες τους «χώρους φιλοξενίας», γιατί εκτός των άλλων ανησυχούμε και για την ζωή των μικρών εγκλείστων· πώς να φυλαχτείς από αόρατα μηχανήματα που σου «βελτιώνουν τις συνθήκες της ζωής» και δη όταν είσαι παιδί;

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση σας,

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.