28.10.16

Δήμος Αποκόρωνα Xανίων: «Μακριά από μας οι πρόσφυγες»

Αρνητικός σε οποιαδήποτε μορφή εγκατάστασης προσφύγων, είναι ο δήμος Αποκόρωνα Χανίων. Ο δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον τοπικό σύλλογο καταστηματαρχών, την Τρίτη το βράδυ στο παλιό Δημαρχείο στον Κουρνά, επανέλαβε την θέση που είχε εκφράσει και στην συνεδρίαση στην ΠΕΔ Κρήτης, η οποία είναι ενάντια στη φιλοξενία προσφύγων.

Με την θέση του δημάρχου, συμφώνησαν και πολλοί πολίτες που μίλησαν στην εκδήλωση, αρνούμενοι όπως δηλώνουν να εφαρμόσουν οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί για τη φιλοξενία των προσφύγων.
Ο δήμαρχος έχει χαρακτηρίσει "τερτίπι" της κυβέρνησης τον μέχρι τώρα σχεδιασμό ώστε να μετεγκατασταθούν μόνιμα οι πρόσφυγες στην Κρήτη ενώ υποστήριξε και ενίσχυσε τη γνώμη των τοπικών καταστηματαρχών ότι οι πρόσφυγες θα κάνουν κακό στην τουριστική εικόνα της περιοχής τους.
Τον Αύγουστο ο Κουκιανάκης, σε συνεδρίαση των δημάρχων της Κρήτης, είχε προτείνει να σταλούν οι πρόσφυγες στα ορεινά χωριά της Κρήτης και να επιδοτηθεί η εργασία τους εκεί. 
Στα όρια του Δήμου Αποκόρωνα περιλαμβάνονται οι τουριστικές περιοχές της Γεωργιούπολης, Αλμυρίδας και Καβρού Χανίων καθώς και ο Βάμος, η Ασή Γωνιά και πολλά ορεινά χωριά στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.  

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.