20.10.16

Xίος: Διαμαρτυρίες προσφύγων στο hotspot της ΒΙΑΛ

Ένταση σημειώθηκε χθες βράδυ στη Χίο, όταν ομάδα προσφύγων απέκλεισε την πύλη του hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πολύμηνο αποκλεισμό τους στο νησί.

Η κινητοποίηση έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων προτού λήξει η βάρδια των εργαζομένων, οι οποίοι μπόρεσαν να αποχωρήσουν. Παρόντες ήταν άνδρες των ΜΑΤ, που δεν χρειάστηκε να επέμβουν.
Το περιστατικό επαναλήφθηκε αντιστρόφως σήμερα το πρωί, καθώς δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες απέκλεισαν την είσοδο του hotspot, ώστε να μην επιτρέψουν σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου και άλλους εργαζομένους να προχωρήσουν στο χώρο.
Επιφυλακτικοί είναι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου, οι οποίοι μετά την αναστάτωση απέχουν από την εργασία τους. Παρά το γεγονός ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ολοκληρώνονται νωρίτερα οι διαδικασίες, δεν έχουν σημειωθεί θεαματικά αποτελέσματα. 
Το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι να εξετάζονται πέντε αιτήσεις παραπάνω την ημέρα -σύνολο 20- πράγμα που σημαίνει ότι οι πρόσφυγες θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι επί πολλούς μήνες στο κέντρο.
Αυτή την ώρα πρόσφυγες και μετανάστες συναντώνται με τον υποδιευθυντή της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, Γιώργο Κεβόπουλο, με σκοπό να τους διατυπώσουν τα παράπονα τους για την πολύμηνη παραμονή τους και τις συνθήκες κράτησης.

Aπό efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.