10.10.16

Ξανά μαζί οι Pink Floyd για το «Πλοίο των Γυναικών για τη Γάζα»

Τα μέλη των θρυλικών Pink Ployd επανενώνονται με στόχο να υποστηρίξουν το «Πλοίο των Γυναικών για την Γάζα» που παρεμποδίστηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας.

Το Πλοίο, με την επωνυμία Ζαϊτούνα Ολίβα, απέπλευσε πριν από μερικές ημέρες από την Βαρκελώνη σε μια προσπάθεια να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας που έχει επιβάλει από το 2006 η κυβέρνηση του Ισραήλ.

Παρά το γεγονός ότι έπλεε σε διεθνή ύδατα, οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις επενέβησαν και έθεσαν υπό κράτηση τις ακτιβίστριες, υποστηρίζοντας ότι ήταν εντός των ισραηλινών χωρικών υδάτων.

Τα μέλη του συγκροτήματος Ντέιβιντ Γκίλμορ, Νικ Μέισον και Ρότζερ Γουότερς ανήρτησαν μία δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του γκρουπ στην οποία αναγγέλλουν την επανένωσή τους για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στις ακτιβίστριες που συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές.


Σε βίντεο στον λογαριασμό του στο twitter ο Ρότζερ Γουότερς, γνωστός ακτιβιστής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χαρακτήρισε «γενναίες» τις γυναίκες και τόνισε ότι στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Πέρυσι, μάλιστα, συνέθεσε ένα τραγούδι για τον παλαιστινιακό λαό με τον τίτλο: «Θα το ξεπεράσουμε».

Από την αρχή του αποκλεισμού της Γάζας ισραηλινές δυνάμεις δεν έχουν επιτρέψει να εισέλθει στην περιοχή κανένα πλοίο με βοήθεια και όσοι το προσπάθησαν είτε συνελήφθησαν είτε σκοτώθηκαν.

Το 2010 Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν ακτιβιστές που επέβαιναν στο «Μαβί Μαρμαρά», τουρκικό πλοίο που είχε αποπλεύσει από την Τουρκία και μετέφερε βοήθεια στους αποκλεισμένους Παλαιστινίους.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δέκα Τούρκους ακτιβιστές που επέβαιναν στο πλοίο, την ώρα που αυτό έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να διαρραγούν για χρόνια οι διπλωματικές σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας.

Aπό efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.