4.10.16

Χίος: ξενοφοβική σκυταλοδρομία

Οι κάτοικοι στο Φραγκοβούνι πήραν τη σκυτάλη της ξενοφοβίας στη Χίο και ξεσηκώθηκαν ενάντια στην προοπτική δημιουργίας ξενώνα για ασυνόδευτα ανήλικα στην περιοχή τους.

Η οργάνωση «Save the Children» εδώ και ημέρες είχε απευθύνει πρόταση στον Δήμο Χίου ώστε να της παραχωρηθεί έναντι ενοικίου ο ξενώνας δίπλα στο κλειστό κολυμβητήριο του νησιού, ώστε να αναλάβει τη φιλοξενία ενός μικρού αριθμού ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.
Το θέμα παραπέμφθηκε στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου που είχε προγραμματίσει συνεδρίαση την Παρασκευή το μεσημέρι, με το συγκεκριμένο θέμα να ξεχωρίζει στην ημερήσια διάταξη.
Εκεί ωστόσο εμφανίστηκαν διαμαρτυρόμενοι περίπου τριάντα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αναγκάζοντας τελικά τον πρόεδρο του Δ.Σ., Παντελή Καμπούρη, να αποσύρει το θέμα.
Οι ξενώνες περιλαμβάνονται στις υποδομές του Ιωνικού Κολυμβητηρίου και προορίζονται για τη φιλοξενία αθλητικών αποστολών, με αποτέλεσμα η χρήση τους να είναι μηδαμινή έως και μηδενική, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.
Να σημειωθεί ότι στην πρόταση της ΜΚΟ «Save the Children» περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση του εδώ και χρόνια αναξιοποίητου συγκροτήματος.
Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.