26.10.16

Ξανά αναβολή της δίκης για τους χρυσαυγίτες του Ζαρού

Για τις 14 Ιουνίου 2017 δόθηκε αναβολή, η τέταρτη κατά σειρά, στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής, που δικάζονται για την επίθεση σε μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων τον Νοέμβριο του 2012 στο χωριό Ζαρός του Ηρακλείου.

Η αναβολή δόθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου καθώς στο πινάκιο του Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου η συγκεκριμένη υπόθεση είχε αριθμό 53. Το αίτημα να προταχθεί η δίκη λόγω του ιδιαίτερου πολιτικού της  χαρακτήρα που υπέβαλαν οι συνήγοροι των θυμάτων της επίθεσης δεν έγινε δεκτό από την έδρα και η υπόθεση μοιραία οδηγήθηκε σε αναβολή, η οποία ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης.
Στο χώρο έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν δεκάδες μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων από το Ηράκλειο. Ισχυρή ήταν και η αστυνομική παρουσία ενώ επιβλήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος  σε όσους εισέρχονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Τα θύματα της επίθεσης έχουν ζητήσει η υπόθεση να πάρει κακουργηματικό χαρακτήρα καθώς πρόκειται για οργανωμένη επίθεση από εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που δικαιολογούν τη μετατροπή του κατηγορητηρίου. Για του λόγου το αληθές επικαλούνται και την ανάρτηση που έκανε στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή Κρήτης, λίγες μέρες μετά το περιστατικό, παραδεχόμενη στην ουσία πως η επίθεση έγινε στο όνομα της συγκεκριμένης οργάνωσης.
Δημοσίευση στο blog της Χρυσής Αυγής Κρήτης,μετά την επίθεση στον Ζαρό, τον Νοέμβριο του 2012Δημοσίευση στο blog της Χρυσής Αυγής Κρήτης, μετά την επίθεση στον Ζαρό, τον Νοέμβριο του 2012 | 
Η συγκεκριμένη ανάρτηση (φωτ) που πλέον έχει "κατέβει" από το ιστολόγιο της Χρυσής Αυγής έκανε ειρωνικά λόγο για την αξία της... κρητικής κατσούνας στον διάλογο.
Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.