19.10.16

Αυστραλία: Καταγγελίες για συνθήκες κράτησης στα κέντρα προσφύγων στη Νήσο Νάουρου που συνιστούν βασανισμό!!

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αρνήθηκε ότι υπάρχει βάση στις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας -και όχι μόνο- ότι οι συνθήκες ζωής στα κέντρα κράτησης προσφύγων στη Νήσο Νάουρου είναι τόσο κακές που συνιστούν βασανισμό!! Η καταγγελία κατέληγε πως αυτή η κατάσταση είναι το έδαφος των αυξημένων αυτοκτονιών ή των αυτο-τραυματισμών των προσφύγων που ζουν εκεί!! 
Επίσης η κυβέρνηση διέψευσε και ρεπορτάζ του Αυστραλιανού  ABC για τις συνθήκες ζωής των μικρών παιδιών στα κέντρα του νησιού. Αλλά οι διαψεύσεις δεν πείθουν κανένα. 
Η Αυστραλία είναι γνωστή για την σκληρή συνοριακή της πολιτική. 400 πρόσφυγες, ανάμεσα τους παιδιά, κρατούνται στο Νησί Νάουρου στις βορειοδυτικές ακτές και άλλοι 800 κρατούνται στο Νησί Μανού. Το δεύτερο κέντρο ήταν η ίδια η κυβέρνηση που είχε ανακοινώσει πως θα το έκλεινε τον Αύγουστο που πέρασε, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της διαρροής εμπιστευτικών φακέλων που αφορούσαν πάνω από 2.000 περιστατικά βιασμών, σεξουαλικής βίας, αυτοκτονιών που είχαν συμβεί στο κέντρο και είχαν αποσιωπηθεί!!! 
Η προστασία των συνόρων στην Αυστραλία φέρει τον κωδικό "Επιχείρηση Βιώσιμα Σύνορα". Μόνο που στο όνομα της γίνεται αβίωτη η ζωή των προσφύγων...


Με στοιχεία από telesurtv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.