29.10.16

Εκπαίδευση παραστρατιωτικών ομάδων στην... «ασύμετρη απειλή»... ... του λαϊκού κινήματος.



Παραστρατιωτικές, μιλιταριστικές, εθνικιστικές, ακροδεξιές ομάδες εκπαιδεύονται ήδη στην Ελλάδα στα «πρότυπα» των φασιστικών ταγμάτων που ματοκυλούν τον λαό του Ντονμπάς στην Ουκρανία, στό όνομα… των «ασύμετρων απειλών» που επιφέρουν «καίριο χτύπημα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνικής ζωής του τόπου»!


Οπως αποκαλύπτει το «Δίκτυο Σπάρτακος», η εθνικιστική Λέσχη Εφέδρων ΛΕΦΕΔ Χίου εκπαιδεύεται με αντικείμενο «ασύμμετρες Απειλές», εναντίον των προσφύγων και του «εχθρού λαού», ως «στρατιωτικοποιημένος μηχανισμός που έρχεται να συνεργαστεί-συμπληρώσει τη δράση του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού, της FRONTEX και του ΝΑΤΟ στον πόλεμο εναντίον των μεταναστών!».
«Ένας πόλεμος που παίρνει και τα χαρακτηριστικά πογκρόμ που οργανώνουν οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής – ΕΛ.ΑΣ. – ΕΥΠ – Δήμαρχοι και επιχειρηματίες, ιδιαίτερα της τουριστικής βιομηχανίας. Λέσχες Εφέδρων που συχνά δεν αγχώνονται για να κρύψουν τη φασιστική τους ιδεολογία και τους δεσμούς τους με Νεοναζιστικές Οργανώσεις, προβάλλουν τον Λαϊκισμό και τον Εθνικισμό τους, για να στραφούν εναντίον των μεταναστών και των προσφύγων, σε ένα νησί όπως η Χίος, που η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε απέραντη Φυλακή, όπου κρατά έγκλειστους σε άθλιες συνθήκες, ανθρώπους που έσπρωξε στη προσφυγιά και η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα».

Η ίδια η… «λέσχη» γράφει:

«Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της η ΛΕΦΕΔ ΧΙΟΥ πραγματοποίησε εκπαίδευση 2 ημερών με θέμα – αντικείμενο «Ασύμμετρες Απειλές».
»Στο σύγχρονο Θέατρο Επιχειρήσεων οι Ασύμμετρες Απειλές θεωρούνται ως ένας από τους κύριους παράγοντες ισχύος και η αντιμετώπιση τους όσο αυτό είναι δυνατόν αποτελεί βασικό στόχο των Ενόπλων Δυνάμεων – Κυβερνήσεων των διαφόρων κρατών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες την Κυριακή 2 Οκτ 2016 πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της παραπάνω εκπαίδευσης σε θεωρητικό επίπεδο περιλαμβάνοντας τις ενότητες:
– Ορισμοί και Στρατιωτική Ορολογία- Μορφές – Μέσα – Αντιμετώπιση – Ρόλος – Αποστολή ομάδος στην προσπάθεια αποτροπής – αντιμετώπισης μια ασύμμετρης απειλής σε τοπικό επίπεδο.
Την Κυριακή 16 Οκτ 2016 πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης που περιλάμβανε πρακτική εξάσκηση στην αντιμετώπιση μιας υποτιθεμένης ασύμμετρης απειλής από τμήμα της ΛΕΦΕΔ επιπέδου ομάδας.
Ο στόχος που επιλέχτηκε ήταν ένας Ζωτικός Χώρος της νήσου, η καταστροφή του οποίου με συνθήκες ασύμμετρων απειλών θα επίφερε καίριο χτύπημα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνικής ζωής του τόπου.

Εξετάστηκαν τα αντικείμενα :
– Αποστολή Ομάδας- Οργάνωση Ομάδας – Τρόποι Ενεργείας (Αποτροπή απειλής – Φύλαξη στόχου) – Επικοινωνίες – Αποκοπές Δρομολογίων – Δοκιμές Σχεδίων – Έλεγχος εισερχομένων – εξερχομένων από το στόχο – Κανόνες Εμπλοκής με πιθανά σενάρια). 

http://lefed-chios.blogspot.gr/»

…Να σημειωθεί ότι ο όρος «ασύμετρη απειλή» είναι ιδιαίτερα… «ελαστικός» για το ΝΑΤΟ και, φυσικά, τον στρατό και τους μηχανισμούς καταστολής των κρατών – μελών του. Συχνές είναι, για παράδειγμα, οι στρατιωτικές ασκήσεις με σενάρια σε «κατοικημένες περιοχές», αλλά και η «αντιμετώπιση πλήθους»…


Πηγη:Toperiodiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.