7.10.16

Φασιστική επίθεση στους Αγ. Αναργύρους

Νέο περιστατικό ρατσιστικής βίας σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων. Όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε περίπου στις 5.30 π.μ., σε βάρος του Άρεφ Μοχαμάντ από το Πακιστάν, ο οποίος περίμενε στη στάση το λεωφορείο.

Εκείνη την ώρα τον εντόπισαν οι τέσσερις δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανές, φωνάζοντας του «από πού είσαι;».
Εκείνος, αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για την ίδια ομάδα που έχει χτυπήσει μετανάστες και στο παρελθόν και προσπάθησε να διαφύγει, όμως οι δράστες του έφραξαν το δρόμο, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και στο πρόσωπο. 
Σημειώνεται ότι η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει και δεύτερο περιστατικό ρατσιστικής βίας σε Ινδό μετανάστη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση πριν από 15 μέρες στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για 9 μέρες στο νοσοκομείο.
Τα θύματα των επιθέσεων αυτών προτίθενται να καταθέσουν μηνύσεις με τη στήριξη της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας. 
«Καλούμε τον Δήμο Αγίων Αναργύρων, τα σωματεία και τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να προχωρήσουμε μαζί στην οργάνωση κινητοποιήσεων για να ξηλώσουμε τη δράση των φασιστοειδών στην περιοχή», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ
Υπενθυμίζουμε ότι και τον Αύγουστο είχαν καταγγελθεί οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών από το Πακιστάν στην περιοχή του Ασπροπύργου. 

Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.