28.10.16

Aντιφασιστικές συγκεντρώσεις 31 Οκτώβρη στο Εφετείο και 1η Νοέμβρη στο Ν.Ηράκλειο

Καλέσματα έχουν βγεί για 2 αντιφασιστικές συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις την άλλη βδομάδα:
- Δευτέρα 31 Οκτώβρη, που ξεκινά η εξέταση των μαρτύρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα τον Σεπτέμβριο του 2013.
- Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016, ενάντια στην φιέστα των Χρυσαυγιτών στο Ν.Ηράκλειο μπροστά στα γραφεία τους στη Λεωφ.Ηρακλείου. 
Καλέσματα κάνουν το ΠΑΜΕ, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά, η ΚΕΕΡΦΑ, τοπικοί φορείς και οργανώσεις στο Ν.Ηράκλειο και πολλές αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές οργανώσεις. 
Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την Δευτέρα μπροστά στο Εφετείο Αθηνών στις 8.30 πμ  και την Τρίτη στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου Αττικής στις 6μμ.
...............................................................................................................
Οι μαρτυρικές καταθέσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα ξεκινήσουν με αυτήν του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικογιάννη, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τα μέλη του τάγματος της Χρυσής Αυγής.
Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή κ.ά. είναι ο θεωρούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος (Τάσος) Πανταζής και οι Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός.
Βέβαια τα ντοκουμέντα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιάννη Λαγού με άλλα στελέχη της οργάνωσης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αποδεικνύουν τον οργανωμένο χαρακτήρα της εγκληματικής επίθεσης, την απόλυτη γνώση του Λαγού γι’ αυτήν ήδη πριν ξεκινήσει, καθώς και την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής στη συνέχεια να τη συγκαλύψει. Πλήρη γνώση όμως είχε όλη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, η οποία και επεδίωκε να «επιβάλει» δικό της σωματείο εργαζομένων στην Ζώνη Περάματος.
Ο Λαγός ιδιαίτερα, που το διάστημα πριν από την επίθεση, δραστηριοποιούταν για να εμφανιστεί «σωματείο της Χρυσής Αυγής» στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, λίγες ώρες πριν από την επίθεση στο ΠΑΜΕ, είχε στείλει μεταξύ άλλων και το εξής μήνυμα στο κινητό του «πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργου Πατέλη. "Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30αρα και πάνε από εκεί".
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «στις 12-9-2013 και περί ώρα 23.50, στο Πέραμα Αττικής και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αριθ. 72, έξω από τα ναυπηγεία "Παπίλα", οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός συμμετείχαν σε ομάδα 50 περίπου ατόμων από τις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας, με επικεφαλής το φερόμενο ως μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, κάποιοι δε και με παντελόνια παραλλαγής, άλλοι φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και άλλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντίλια.
»Οι παραπάνω κατηγορούμενοι, όπως και τα λοιπά άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση άτομα-μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν, με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας μεταξύ άλλων καδρόνια, πτυσσόμενα γκλομπ, τσεκούρια, λοστούς, στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια, τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα Γ, σε βάρος 20 τουλάχιστον ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων στην περιοχή τους».

Με στοιχεία απο efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.