5.9.16

Η αίθουσα ήταν γεμάτη….




Ρεπορτάζ του Antinazi zone

Την Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη ξεκίνησε ξανά η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών.

Αυτή την φορά η αίθουσα ήταν γεμάτη με πάνω από 100 αντιφασίστες και περίπου 40 θλιβερούς μισθοδοτούμενους χρυσαυγίτες. Ο Δεβελέκος – πρωτοπαλίκαρο και οδηγός του Μιχαλολιάκου – που έχει το πρόσταγμα της τοπικής των ναζί στον Πειραιά ήταν επίσης εκεί μαζί με μόλις 3 από τους συνολικά 69 κατηγορούμενους νεοναζί μέλη της ΧΑ.



Σήμερα κατέθετε ο αστυνομικός Τσολακίδης επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκε την νύκτα της δολοφονίας στο Κερατσίνι. Ήταν η αποθέωση του δεν είδα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα, δεν μπόρεσα, προκαλώντας γενική θυμηδία και τον εκνευρισμό ακόμα και της προέδρου του δικαστηρίου Μ.Λεπενιώτη.

To πιο σημαντικό στοιχείο της ημέρας ήταν η πιο μαζική - μέχρι στιγμής - παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος μέσα στην αίθουσα της δίκης. Προηγήθηκε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια με την συμμετοχή του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, της ΚΕΕΡΦΑ και της ΟΡΜΑ. Παρόντες όπως πάντα, η μητέρα του Παύλου Μάγδα και οι φίλοι του.

Αυτή η πετυχημένη κινητοποίηση μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία για ανάλογες και σε επόμενες δικάσιμους με στόχο την αύξηση της πολιτικής πίεσης μέσα και έξω από το δικαστήριο ώστε να καταδικαστεί παραδειγματικά ολόκληρη η συμμορία των νεοναζί και πριν από όλα η ηγετική της ομάδα.


Η δίκη βρίσκεται στην φάση όπου ολοκληρώνεται ο κατάλογος των μαρτύρων της υπόθεσης Φύσσα για να ακολουθήσει μετά η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων που δέχτηκαν επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών μέσα στα σπίτια τους στο Ικόνιο του Περάματος το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.