27.9.16

«Παγχιακή Επιτροπή»: Χέρι χέρι με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Χρυσή Αυγή

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πλαισιώνουν και υποστηρίζουν στην Χίο την νεοσύστατη «Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα» η οποία υιοθετώντας  ακροδεξιά ρητορική καλεί με ανυπόγραφη αφίσα και θολά συνθήματα,   σε μια  ακόμη «ακομμάτιστη συγκέντρωση διαμαρτυρίας» την Τετάρτη το απόγευμα στη πλατεία του νησιού. 

Τα ερωτηματικά που είχαν δημιουργηθεί από την πρώτη της εμφάνιση στις αρχές της περασμένης εβδομάδας  για την ταυτότητα των διοργανωτών , άρχισαν να ξεδιαλύνονται τις προηγούμενες ημέρες όταν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο και της ΝΔ άρχισαν να διακινούν την αφίσα στα social media . 
Χαρακτηριστικό της εμπλοκής των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη διαμόρφωση και την επιδείνωση του  κλίματος ξενοφοβίας , ήταν και το γεγονός ότι η δημοτική παράταξη που υποστηρίχτηκε από το κόμμα,  χτες το βράδυ από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ,  κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτήν , παρά την ανωνυμία των διοργανωτών. 
Ανάλογη στάση κράτησε στην ίδια συνεδρίαση και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης που επίσης εκφράστηκε υπέρ της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας νέου Κέντρου Προσωρινής Διαμονής προσφύγων στο νησί , εξέλιξη που βρίσκει αντίθετους , τους   κατά τα άλλα «ανώνυμους» διοργανωτές του συλλαλητηρίου. Ψαρεύουν σε θολά νερά.
Να σημειωθεί ότι στην ίδια αφίσα διακρίνονται και σημαίες με το σήμα του Ευρώ του δολαρίου και τα αρχικά ΜΚΟ που έχουν «καρφωθεί» στη Χίο ως σύμβολα του κατακτητή, ενώ όλο το νησί   απεικονίζεται μέσα σε συρματόπλεγμα. 
Παράλληλα στην ίδια αφίσα, κάνουν λόγο για «παράνομο εποικισμό του νησιού» το οποίο χαρακτηρίζουν «έγκλημα κατά του Χιώτικου Λαού σύμφωνα με τον ΟΗΕ».
Ήδη πάντως την εκδήλωση σπεύδουν να την αγκαλιάσουν και οι γνωστοί ακροδεξιοί κύκλοι,  με τα μέλη της ΧΑ να δηλώνουν συμμετοχή , παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις εκ των διοργανωτών ότι αυτοί θα απομονωθούν και ότι δεν θέλουν να έχουν σχέση μαζί τους. 
Μάλιστα, σε κείμενο θέσεων που κατέθεσαν επιτίθενται στην «πολιτική ανοιχτών συνόρων» που δήθεν εφαρμόστηκε από τη κυβέρνηση, κατηγορώντας την επιπλέον ως υπεύθυνη για τους χιλιάδες πνιγμούς. Ζητώντας δηλαδή ουσιαστικά το κλείσιμο των συνόρων και ενώ έχουν πριν καταφερθεί και εναντίον της «συμφωνίας» μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας που ουσιαστικά ακολουθεί την πολιτική που επιθυμούν…
Σε σχόλιο που έγινε κάτω από την ανάρτηση του κειμένου στο Facebook για τα ψέματα της «επιτροπής», η «Ένωση Εθνικιστών Χίου» απάντησε χαρακτηριστικά:

«Διορία για τη Σούδα» 

Διορία δύο μηνών ώστε να κλείσει και ο χώρος της Σούδας έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Χίου. Με μια απόφαση κατά πλειοψηφία που ωστόσο βρήκε σύμφωνες το σύνολο των παρατάξεων δίνετε διορία δύο μηνών για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων από εκεί.
Στο διάστημα αυτό θα αναζητηθούν όλες οι πιθανές λύσεις,  με κύριο ζητούμενο την απομάκρυνση των υπεράριθμων μέσα από την βελτιστοποίηση της σχετικής διαδικασίας εξέτασης των αιτημάτων ασύλου.  
Από efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.