1.9.16

Προβάδισμα της ακροδεξιάς για τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία Δημοσκοπήσεις




Η ακροδεξιά φέρεται να προηγείται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, στην κούρσα για την προεδρία της Αυστρίας, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών στις 2 Οκτωβρίου.


Υπενθυμίζεται πως στις πρώτες εκλογές, τον Μάιο, είχε επικρατήσει ο ανεξάρτητος υποψήφιος, πρώην επικεφαλής των Πρασίνων, με μικρή διαφορά και συγκεκριμένα με 31.000 ψήφους. Η ακροδεξιά κατέθεσε ένσταση για παρατυπίες στο άνοιγμα των επιστολικών ψήφων και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την επανάληψη των εκλογών λόγω προχειρότητας στην καταμέτρηση αν και δεν υπήρξε καμία ένδειξη χειραγώγησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ακροδεξιός Νόρμπερτ  Χόφερ του Κόμματος της Ελευθερίας (FPO) βρίσκεται μπροστά από τον ανεξάρτητο αντίπαλό του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.
Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Österreich κατέγραψε το ποσοστό στήριξης για τον Χόφερ στο 53%,  έναντι 47% για τον πρώην επικεφαλής των Πρασίνων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν. Μια άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Kurier,  διαπίστωσε ότι το 38% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Χόφερ, ενώ το 34% αναμένει νικητή τον εκλογών τον Βαν ντερ Μπέλεν.
Ο Χόφερ, το κόμμα του οποίου είχε ταχθεί κατά της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε δημοψήφισμα με το ανάλογο ερώτημα το 1994, έχει δηλώσει ότι οι Αυστριακοί θα πρέπει να ψηφήσουν για έξοδο από την Ένωση σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας ή μεταφοράς σημαντικά μεγαλύτερης πολιτικής εξουσίας στις Βρυξέλλες.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.