12.9.16

Ανακοίνωση της ΑΚΜ για τα τρία χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δεν ξεχνάμε!
συγκέντρωση – διαδήλωση ενάντια στο φασισμό!
Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, 7:00μμ, πλ. Ελευθερίας





Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη μέρα που ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και το τάγμα εφόδου Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.
Σήμερα, και μετά την πάροδο ενός μεγάλου διαστήματος εξοργιστικής ολιγωρίας από την πλευρά των κυβερνητικών και δικαστικών αρχών, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δικάζεται για τη δολοφονική – ναζιστική της δράση. Η φασιστική απειλή όμως, είναι ακόμα παρούσα.
Η ΧΑ προσπαθεί να ανασυγκροτήσει και να συσπειρώσει τις δυνάμεις της. Για να το πετύχει, αξιοποιεί τη συνεχιζόμενη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στους δανειστές, την κλιμάκωση της  μνημονιακής πολιτικής από την κυβέρνηση του και την ενίσχυση των ακροδεξιών – φασιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.  


Άλλωστε η ίδια η πολιτική του «τέρατος» που ονομάζεται ΕΕ ενισχύει τελικά αυτά τα κόμματα, μέσα από τη ρατσιστική ρητορεία, την κατασταλτική αντιμετώπιση μεταναστών και προσφύγων και συνολικά τις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει στους λαούς.
Η Χρυσή Αυγή, όσο και προσπαθεί να πλασαριστεί ως το μόνο «αντιπολιτευόμενο» ρεύμα, ουσιαστικά είναι μέρος του συστήματος, έχει στενότατες σχέσεις με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και εκφράζει τα πιο επιθετικά αστικά σχέδια. Η ΧΑ και οι φασίστες γενικά αποτελούν μια χρήσιμη εφεδρεία τόσο για το χτύπημα του κινήματος, όσο και για την ενσωμάτωση της λαϊκής αντίδρασης.  
Οι δημόσιες εκδηλώσεις των ναζιστών πληθαίνουν, τα τάγματα εφόδου κάνουν την ξανά εμφάνισή τους, νέες επιθέσεις πραγματοποιούνται με στόχο κέντρα διαμονής προσφύγων (όπως η πρόσφατη επίθεση στη Νοταρά 26) και ταυτόχρονα οι φασίστες προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα σε εργατικούς χώρους και αγροτικά στρώματα.
Απέναντι στη ναζιστική απειλή και το ρατσιστικό μίσος οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουμε  μαζικά και ενωτικά και να παλέψουμε για:
-       Την παραδειγματική καταδίκη όλων των κατηγορούμενων της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονική και ναζιστική τους δράση.
-       Το απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη Frontex, την Ευρώπη Φρούριο. Νόμιμη διαμονή σε ανθρώπινες συνθήκες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απρόσκοπτη πρόσβαση στην εκπαίδευση. 
-       Την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του κουαρτέτου. Αυτή η πολιτική καταστρέφει τις ζωές των Ελλήνων και των προσφύγων/μεταναστών προς όφελος μιας απειροελάχιστης και παρασιτικής οικονομικής ελίτ τραπεζιτών, εφοπλιστών και βιομηχάνων. Πράγμα το οποίο προλειαίνει το έδαφος για την ενίσχυση των Ναζί.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.